IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Macy's потънаха с 19% след лоша прогноза

Компанията сви очакванията си за финансовото си представяне по празниците

17:20 | 10.01.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Книжата на американската верига магазини Macy’s понижиха стойността си с 19 на сто преди старта на търговията в САЩ, след като компанията сви прогнозата за годишната си печалба и годишните си приходи. Компанията обяви, че е имала по-слаби продажби по време на празничния сезон, пише Bloomberg.

Приходите от търговските ѝ обекти, отворени от поне година, ще нараснат с около 2% през финансовата година, което е под предишната прогноза за 2,3%, разкри Macy’s. Печалбата ще достигне 4 долара на акция. Преди това веригата очакваше да печели по 4,30 долара на ценна книга.

Macy’s отдаде промяната на по-слабото представяне на категории като женските спортни дрехи, модните бижута и козметиката. Освен това обяви, че е имала известни проблеми с изпълняването на поръчки след избухването на пожар в нейния център за дистрибуция в Западна Вирджиния.

"Празничният сезон започна силно, особено по време на Черния петък и последвалата го киберседмица, но по-слабият период настъпи през декември и нямаше връщане към очакваните нива до седмицата около Коледа“, коментира главният изпълнителен директор Джеф Генет.

През миналата година Macy’s излезе от дълъг период на спад като подобри онлайн продажбите си и създаде нови лоялни клиенти. Инвеститорите обаче може би са притеснени, че представянето ѝ през последните тримесечия ще покаже, че е нестабилна, докато потребителските желания продължават да се променят бързо.

Книжата на компанията понижиха цената си до 25,55 долара днес преди старта на търговията в САЩ. През миналата година стойността им скочи с 18 на сто при 6,2% спад на индекса S&P 500.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още