Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

"Аладин" продължава да държи челната позиция в българския боксофис

Приходите на филма за 10-те му дни на голям екран у нас са над 845 хил. лева

"Аладин" продължава да държи челната позиция в българския боксофис

Снимка: Alladin Facebook page

Филмът на Гай Ричи по анимацията на Disney от 1992 година - "Аладин", продължава да е най-гледаният у нас, сочат обобщените данни от киносалоните. Приключенията на младия крадец и желанието му да спечели сърцето на принцеса Жасмин, дори и с помощта на джина от лампата, са гледани от 77 584 зрители и има 845 867 лева приходи за десетте дни у нас, съобщава БТА.

Втора позиция е първата премиера от миналия уикенд - "Годзила: Кралят на чудовищата", който е 33-ият филм за чудовището и продължение на лентата от 2014 година. Битката на древните супервидове, които заплашват съществуването на човешката раса, е гледана от 13 323 зрители и има 153 857 лева приходи за първите три дни у нас.

На трета позиция е анимацията "Сами вкъщи 2", чиято официална премиера е в средата на юни. За детския празник - 1 юни - филмът е гледан от общо 3 503 зрители и има 47 265 лева приходи за еднодневната му предпремиера.

Четвърто място сред най-гледаните филми е за екшъна "Джон Уик 3", който според оригиналното си заглавие е посветен на част от латинска сентенция, а именно - "Готви се за война". Случващото се с героя на Киану Рийвс непосредствено след обявяването му за враг от "Високата маса" и даването на награда за главата му е гледано от вече 41 424 зрители и има 386 044 лева приходи за 17-те дни на екраните у нас.

Пето място е за руската анимация "Великото пътешествие". Какво се случва след като разсеяният пощальон Щъркел оставя бебе панда пред дома на мечката, а тя решава заедно с дружината от заек, вълк, пеликан и тигър да го занесе на истинските родители, са гледали 13 345 зрители и има 118 420 лева приходи от билетите им за трите седмици у нас.

На шеста позиция в топ 10 е втората премиера от миналия уикенд - "Рокетмен", биографичната история за началото на творческия път на Елтън Джон. Пътят на трансформация на Реджиналд Дуайт в познатия и популярен поп изпълнител е гледан от вече 2 465 зрители и има 26 966 лева приходи за първите три дни у нас.

Седмо място е за анимацията "Pokemon: Детектив Пикачу". Приключенията на Тим, който трябва да открие баща си и прибягва до услугите на детектив покемон Пикачу, са вече месец на екраните у нас и за това време са ги гледали 40 430 зрители и има 387 085 лева приходи.

Осма позиция е за третата премиера от миналия уикенд - трилърът "Мамчето". Превръщането на Сю Ан от незабележителна домакиня в център на вниманието, а домът ѝ - в място на купони на колежани, са гледани от 2036 зрители и имат 18 718 лева приходи за първите три дни у нас. 

Девета позиция е за анимацията "Ugly Dolls". Могат ли грозните кукли от Грозенград да компенсират с добрина и други качества физическата красота - тази история е гледана от 6804 зрители, като 52 344 лева са приходите от билетите им за трите седмици у нас.

Десето място е за друга анимация - "Паркът на чудесата", която е вече близо два месеца сред първите десет най-гледани филма у нас. За това време са я гледали 43 988 зрители и има 415 119 лева приходи.

Извън първите десет най-гледани филми е четвъртата премиера от миналия уикенд - "Лодките". Норвежката анимация за спасяването на кораб в беда от малката лодка Елиъс е гледана от 308 зрители и има 2024 лева приходи.

Петата премиера е аржентинската драма "Тайните на Киетуд", която е гледана от 76 зрители и има 617 лева приходи. Шестата премиера е на българския документален филм "Студената война", който има 40 зрители и 270 лева приходи. 

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
ЕЦБ ще се включи в прайда във Франкфурт