IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алексис Ципрас e "смелият политик" на френското сп. Politique Internationale

Той имаше куража да вземе решение в полза на Гърция и Европа, смята издателят на списанието

14:16 | 23.11.17 г.
<p>
	Алексис Ципрас. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Алексис Ципрас. Снимка: Архив Ройтерс

Гръцкият премиер Алексис Ципрас получи приз за „Смел политик“ на френското политическо издание Politique Internationale. С наградата се отбелязва ролята на Ципрас за оставането на Гърция в еврозоната, обяснява издателят на списанието Патрик Вайсман, цитиран от AnaMpa.

Признание за смел политик през годините са получавали и германският канцлер Ангела Меркел, директорът на Международния валутен фонд Кристин Лагард и бившият френски президент Никола Саркози.

Вайсман коментира и основанието за този приз. „Той имаше куража да вземе решение в полза на Гърция и Европа”, каза издателят и допълни, че от журито през тази година са отчели, че това е станало въпреки различната ориентация на политическото семейство, от което произхожда партията на гръцкия премиер.

Гръцката агенция отбелязва още, че Алексис Ципрас ще получи лично наградата по време на своята визита във френската столица. Отделно той е отличен като „изявен европеец“ и от Парижката адвокатска колегия.

Гръцкият премиер е на двудневно посещение във Франция. В петък (24 ноември) е предвидена среща с френския президент Еманюел Макрон. В програмата му са записани и срещи с представители на френски компании. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още