IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Алита: Боен ангел" надви новия филм за Lego в Северна Америка

Лошото представяне на "Lego: Филмът 2" не е това, което Warner Bros. очакваше от него

15:45 | 18.02.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Alita: Battle Angel Facebook page</em></p>

Снимка: Alita: Battle Angel Facebook page

Футуристичната научно-фантастична продукция “Алита: Боен ангел” успя да изпревари значително прогнозите и да си извоюва челното място в боскофиса в Северна Америка, като изненадващо надви “Lego: Филмът 2”, пише Bloomberg.

“Алита” е филм на 20th Century Fox и е продуциран от Джеймс Камерън, а в него участват Роса Салазар и Кристоф Валц. Лентата генерира приходи от 27,8 млн. долара от билети в САЩ и Канада между петък и неделя, сочат данни на Comscore. 

Това надмина значително прогнозата на BoxOfficePro за 16,7 млн. долара, както и сумата от 21,2 млн. долара, които събра “Legо”.

Като цяло представянето на “Lego: Филмът 2” породи опасения за франчайза, който трябваше да насърчи растежа на Warner Bros. Дебютният уикенд донесе на филма много по-малки приходи от предвиденото, дори и след добрите отзиви от критиците.

Като цяло филмовата индустрия в Северна Америка не се радва на силен старт на годината. Миналогодишната успешна премиера на “Черната пантера” през февруари вероятно ще направи сравнението с този месец особено тежко за филмовия бизнес.

Сред новите премиери се нареди и комедията “Isn’t It Romantic” с участието на Ребел Уилсън. Лентата се класира трета в боксофиса с 14,2 млн. долара приходи.

Филмът на ужасите “Честита нова смърт” се нареди на пето място с 9,8 млн. долара, което е малко над половината на прогнозата на BoxOfficePro.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още