IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алкохол на прах породи полемика в САЩ

Осем американски щата забраниха изобретението

14:38 | 15.03.15 г.
Алкохол на прах породи полемика в САЩ

Алкохол на прах с пет вкуса ще се появи на пазара в САЩ това лято. Осем американски щата обаче прецениха, че стоката е прекалено опасна и вече я забраниха, пише в. "Кориере дела сера". 

Алкохолът на прах се нарича Палкохол, което е съкращение от  английското "алкохол на прах" /powdered alcohol/. Изобретен е от
компанията Палкохол от щата Аризона с директор Марк Филипс.

Продуктът беше одобрен първоначално още през април 2014 г. от американските власти. Малко след това беше спрян заради проблеми в опаковките и етикетирането, които производителят се съгласи да отстрани.

На 10 март Палкохолът получи окончателно одобрение за пускане в продажба от американските власти. Той ще се предлага в пакетчета и е достатъчно едно пакетче да се разтвори във вода, за да се превърне в алкохолна напитка с пет различни вкуса, сред които на порторикански ром, водка, Маргарита, Космополитът или Лемън дроп.

Според властите на осем американски щата обаче продуктът е прекалено опасен, тъй като може да причини незабавно опиянение. Властите се притесняват и от това, че младежите могат да злоупотребяват с него и дори да го смъркат като кокаин.

Ето защо Палкохолът беше забранен в щатите Аляска, Луизиана,  Небраска, Пенсилвания, Южна Каролина, Върмонт, Вирджиния и  Масачузетс, броени дни след като беше разрешена търговията с него.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още