Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Американските власти преработиха новите си указания към авиокомпаниите по света

Според новите указания авиокомпаниите ще разполагат с по-голяма гъвкавост и повече време при сдобиването с техника за откриване на експлозиви

Американските власти преработиха новите си указания към авиокомпаниите по света

Лаптоп, преминащ през скенер. Снимка: Архив Ройтерс

Американските власти издадоха нови указания към авиокомпаниите за мерките за сигурност. Това съобщи Агенцията за транспортна сигурност на САЩ, цитирана от Ройтерс.

До преработването на указанията се стигна след искания към американското министерство на вътрешната сигурност да разясни обявените от него миналия месец нови изисквания за мерките за сигурност във въздушния транспорт.

Очаква се те да влязат в сила през седмицата, предава БТА.

Още по темата

Джеймс Грегъри, говорител на агенцията - която е част от министерството на вътрешната сигурност - заяви, че новите указания ще допринесат за повишаване на сигурността във въздушния транспорт в глобален мащаб и са залог за изпълнение на вече поетите ангажименти в тази насока.

Пожелал анонимност добре осведомен източник от авиокомпания каза, че според новите указания въздушните превозвачи ще разполагат с по-голяма гъвкавост и повече време при сдобиването с техника за откриване на експлозиви.

Представители на Агенцията за транспортна сигурност заявиха, че новите указания включват технически препоръки, но отказаха да огласят текста им.

През юни бяха обявени нови изисквания към авиокомпаниите, сред които по-детайлни проверки на пътниците по летищата в чужбина, затягане на мерките за сигурност около самолетите и в зоните за пътници, както и засилване на проверките с кучета.

Това засяга 325 000 пътници на около 2000 полета на 180 авиокомпании. Те пристигат в САЩ ежедневно от 280 летища в 105 страни.

Грегъри заяви също, че министерството на вътрешната сигурност очаква до 19 юли да бъде отменена забраната за внасяне на обемисти електронни устройства на борда на самолетите за всички въздушни превозвачи, за които все още е в сила.

Японските авиокомпании планират по искане на САЩ от 18 юли да затегнат проверките на пътниците преди качаване на полетите. Мерките се отнасят до електронните устройства в ръчния багаж - ноутбуци, таблети, електронни книги и фотоапарати, заявиха източници на агенция Киодо, предаде ТАСС.

По статията работи: Виктория Тошкова

Последни новини

Коментари (0)


Още от Новини
ЕК подкрепя предложение да се забранят сцените с пушачи във филмите