IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анализ и футболни прогнози за дербито между Ливърпул и Челси

В сряда вечер Джордан Хендерсън ще стане 10-ият капитан на Ливърпул, който ще вдигне титлата

12:43 | 22.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: EPA/Paul Ellis</em></p>

Снимка: EPA/Paul Ellis

Ливърпул се изправя срещу Челси в дербито на 37-ия кръг на английската Висша лига. Двубоят е в сряда вечер на „Анфийлд“ като началният час е 22:15. Какви футболни прогнози за днес за сблъсъка може да очаквате – ние ще направим кратък анализ преди срещата и ще ви дадем няколко съвета за залагане за дербито на „Анфийлд“.

Ливърпул най-накрая ще получи в ръцете си трофея на Висшата лига за първи път в сряда вечер, когато излязат за последния си домакински мач от този незабравим сезон. Докато основното събитие за домакините ще бъде след мача, самият двубой е от първостепенно значение за гостите, тъй като те гледат да си осигурят място в топ 4 и да се класират за Шампионска лига.

В сряда вечер Джордан Хендерсън ще стане 10-ият капитан на Ливърпул, който ще вдигне титлата, добавяйки името си към знаменит списък, който включва Алан Хансън, Греъм Сунес, Фил Томпсън, Емлин Хюз, Томи Смит, Рон Йейтс, Уили Фейгън, Доналд Макинлай и Алекс Райсбек. Това връчване на трофея на „червените“ ще бъде много по-различно предвид липсата на фенове на стадиона, като ще бъде издигнат специален подиум върху трибуната „Коп“, а клубната легенда сър Кени Далглиш ще връчи медалите. Това е момент, за който поколение на Ливърпул копнее, тъй като титлата бе чакана цели 30 години.

Следователно Ливърпул ще се надява да отбележи този миг с победа над отбора, който им връчи титлата, след като Челси надигра Манчестър Сити преди няколко седмици и официално изпрати трофея на "Анфийлд". Оттогава несъмнено има спад във формата на Ливърпул, но отборът ще се опита да спечели двубоя с Челси. Мърсисайдци имаха славен шанс да запишат най-добрия сезон в историята на английския елит, като загубиха само две точки от своите откриващи 27 мача, но оттогава спечелиха четири, направиха реми в две срещи и загубиха три двубоя.

Във всички състезания Ливърпул вече са загубили повече мачове (шест), отколкото са спечелили (пет) през последните си 13 двубоя, като най-новото поражение бе от Арсенал на стадион „Емиратс“. Грешки на Върджил ван Дайк и Алисън Бекер бяха в основата на поражението на тима на Юрген Клоп в Лондон,Този резултат сложи край на всяка надежда, която Ливърпул има за счупване на рекордите за всички времена за брой точки в лигата, като 99 точки сега лимитът, който отборът може да постигне. Воденият от Юрген Клоп отбор все още може да запише най-голямата разлика за спечелване на титлата, а също така победата в сряда ще означава, че те са отборът с най-много домакински победи в един сезон.

Тимът на Челси влиза в дербито от 3-ото място в класирането на "Премиър Лийг". Гостите са на точка пред отборите на Лестър и Манчестър Юнайтед, като "лисиците" имат мач повече. Ако Челси спечели двубоя на "Анфийлд", то ще си гарантира мястото в топ 4. Тимът на Франк Лампард записа много труден успех с 1:0 над Норич в миналия кръг, но няколко дни по-късно изигра страхотен мач срещу Ман Юнайтед и спечели с 3;1 на 1/2-финалите на "ФА Къп".

Далеч от дома отборът на Челси имаше някои колебания в последнит мачове, след като допусна поражения от Шефилд с 0:3 и от Уест Хем с 2:3. Надали отборът е повлиян от тези загуби, тъй като записа 2 поредни победи в изминалите си срещи. Тимът на Франк Лампард играе силно в атака и според доста футболни прогнози „сините“ ще успеят да отбележат на „Анфийлд“ в сряда вечер като се има предвид шампионското настроение на Ливърпул. „Червените“ пък ще се забавляват на терена и имат страхотни играчи в нападение, така че също би трябвало да намерят мрежата и опцията Гол/Гол е добра футболна прогноза за този мач от Висшата лига.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:21 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още