IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анимацията „Тайната на Коко“ остана лидер в боксофиса в Северна Америка

Приходите от лентата минаха 100 млн. долара във втората седмица на екран

11:21 | 04.12.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Coco Facebook Page</em></p>

Снимка: Coco Facebook Page

В спокойна седмица за кината след Деня на благодарността и преди коледните празници анимацията „Тайната на Коко“ задържа първото си място в боксофиса в Северна Америка, след като приходите от билети задминаха 100 млн. долара във втората седмица на екран, предава New York Times.

Предвид липсата на нови мащабни премиерни заглавия през уикенда културно актуалната и получила добри отзиви анимация „Тайната на Коко“ остана начело с 26,1 млн. долара приходи от региона. На глобално ниво филмът достигна общи брутни приходи от 280 млн. долара. Той стартира на първа позиция във Франция, Испания и Германия и продължава да се представя отлично в Китай и Мексико, където стана първият филм, преминал границата от 1 млрд. песо (около 55 млн. долара).

Филмът, който разказва за малко мексиканско момче, попаднало в Земята на мъртвите, е нов удар за Disney, чиито приходи преминаха 5 млрд. долара на глобално ниво вече трета поредна година, посочва представител на компанията. Но Disney не спира дотук. Очаква се лентата „Последният джедай“ от серията за „Междузвездни войни“ тотално да промени боксофиса след премиерата си на 15 декември.

„Лигата на справедливостта“ на Warner Bros. и DC Entertainment падна рязко в класацията в третия си уикенд след продажби за само 16,5 млн. долара, посочва comScore. Хладно приетият филм обаче все пак е на ръба да мине границата от 200 млн. долара в Северна Америка.

Филмите с по-скромен мащаб обаче се представиха добре. Лентата „Wonder“ на Lionsgate – семеен филм с участието на Джулия Робъртс, зае трето място с 12,5 млн. долара, с което събра общи приходи от 88 млн. долара. Бюджетът на филма е едва 20 млн. долара.

“The Disaster Artist” на студио А24 с участието на Джеймс Франко, в който се разказва за създаването на филма „Стаята“, се оказа огромен хит при ограничено разпространение, събирайки 1,2 млн. долара от само 19 кина, което прави средно над 64 хил. долара от кино. Друг филм на същото студио - „Lady Bird“, отбеляза 12-процентов скок на приходите, след като бе пуснат в още 400 кина. Филмът с водеща актриса Сирша Ронан има рейтинг 100% в сайта за критики Rotten Tomatoes и е събрал общо 17,1 млн. долара.

Въртележка“ на Уди Алън се оказа не особено популярен и доста слаб откъм приходи, събирайки само 140 555 долара от 5 кина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още