IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Asda отчете силно коледно тримесечие

Ръстът на Asda през периода се дължи на забележителна промяна в поведението при пазаруване

16:12 | 18.02.21 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Третата по големина британска верига супермаркети Asda, която сега е собственост на братята Исса и частната група акционери TDR Capital, отчете 5,1% ръст в продажбите на през коледното тримесечие, съобщи Ройтерс.

За сравнение продажбите през третото тримесечие нараснаха с 2,7%.

Всички големи супермаркети на Великобритания се представиха силно през коледния сезон, като ограниченията заради коронавируса затвориха сектора на хотелиерството и принудиха много хора да работят от вкъщи.

„Ръстът на Asda през периода се дължи на забележителна промяна в поведението при пазаруване, като клиентите харчат повече за премиум продукти по Коледа, за да се поглезят след трудна година“, се казва в съобщението.

Asdа, която притежава над 580 магазина за хранителни стоки, ще остане със седалище в Лийдс, Англия. Компанията ще продължи да бъде ръководена от Роджър Бърнли, който ще бъде част от борда на Asda заедно с представители, назначени от Issa, TDR Capital и Walmart.
 
Сделката за 8,8 млрд. долара получи одобрение от FCA, финансовия регулаторен орган на Великобритания, на 8 февруари 2021 г. Но все още се изисква регулаторно одобрение от Органа за конкуренция на пазарите, за да се гарантира, че Asda продължава да работи независимо от своите купувачи.

Регулаторните органи определиха краен срок за произнасяне на 20 април. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:45 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още