IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Authentic Brands е близо до придобиването на Ted Baker

Новината изпрати цената на акциите на Ted Baker с 3,1% нагоре

18:21 | 30.05.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Chris J Ratcliffe/Bloomberg</em></p>

Снимка: Chris J Ratcliffe/Bloomberg

Цената на акциите на Ted Baker нарасна с 3,1%, след като се появи информация, че Authentic Brands е предпочитаният купувач на британската модна верига, както и че двете могат да се споразумеят за сделка на стойност 300 млн. паунда (379,35 млн. долара), предава Ройтерс.

Ted Baker беше обявена за продажба през април, а миналата седмица заяви, че се е спряла на предпочитан купувач, с когото да продължат процеса по покупка след вълна от предложения.

В събота Sky News съобщи, че Authentic Brands е подсказала, че е готова да плати над 150 пенса на акция за компанията. В своя пик през 2015 г. акциите на Ted Baker се търгуваха по 2972 пенса за брой.

Ted Baker и Authentic Brands не са отговорили веднага на запитването на Ройтерс за коментар.

Известна със своите костюми, ризи и рокли със закачливи детайли, Ted Baker се бори за преобръщането на бизнеса си. Компанията отказа няколко оферти от групата за дялови инвестиции Sycamore, преди да започне официалния процес по продажбата си.

Миналата седмица Ted Baker отчете по-малка годишна печалба от очакваното и посочи, че очаква стабилни приходи от продажби за следващите месеци, тъй като търсенето на офис и ежедневно облекло се възстановява.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още