IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Avon съкращава около 2500 работни места

Компанията ще премести централата си във Великобритания

15:42 | 15.03.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Avon Products обяви в понеделник, че ще съкрати около 2500 работни места и ще премести седалището си във Великобритания. Това е поредният ход на изпадналата в затруднение компания за разкрасителни продукти за преобръщане на тенденцията, пише Wall Street Journal.

Фирмата, основана преди близо 130 години, твърди, че постепенно ще премести своята корпоративна централа от Ню Йорк във Великобритания.

Говорителят на компанията заяви, че това преместване няма нищо общо с данъчни цели, а по-скоро с желание за близост до корпоративните операции.

Този ход идва само две седмици след като Avon завърши продажбата на своя бизнес в Северна Америка на компанията за частно инвестиране Cerberus Capital Management.

“Със скорошното приключване на продажбата”, коментира главният изпълнителен директор на Avon Шери Маккой, “нашите търговски операции са напълно извън САЩ, което ни позволява драстично да преосмислим своя модел на опериране”.

В четвъртата си година начело на Avon Маккой се надява, че планът за преобръщане ще върне компанията към успеха. Вече повече от четири години компанията отчита спад на тримесечните си приходи, а през последните 12 месеца цената на акциите ѝ спадна с 40 на сто.

Компанията обяви съкращение на разходите на стойност 350 млн. долара, включително 70 млн. долара за тази година.

Съкращенията, обявени в понеделник, ще засегнат около 7% от работната сила на Avon. Фирмата заяви, че целта ѝ е да генерира спестявания преди данъци в размер на 30 млн. долара през тази година.

Avon обяви още, че планира бек-офис операциите ѝ да са във Великобритания, където компанията работи още от 1959 г.

През януари главният финансов директор на Avon Джеймс Скъли заяви, че компанията проучва стратегии за намаляване на данъците си, но няма да бъде в състояние да извърши т.нар. инверсия, в рамките на която американска компания бива купувана от чуждестранна фирма с цел намаляване на данъците ѝ.

“Има други данъчни стратегии, които можем да използваме, за да намалим данъчните си разходи”, коментира Скъли тогава.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още