Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Азиатското звено на AB InBev се отказа от най-голямото IPO в света за 2019 г.

Решението се дължи на преобладаващите пазарни условия, съобщи компанията

Азиатското звено на AB InBev се отказа от най-голямото IPO в света за 2019 г.

Снимка: Архив Ройтерс

Anheuser-Busch InBev съобщи, че няма да пристъпи към първично публично предлагане на подразделението си в Азиатско-техоокеанския регион, Budweiser Brewing Company APAC, на хонконгската фондова борса, съобщава Ройтерс.

Компанията заяви, че решението се дължи на „редица фактори, включително преобладаващите пазарни условия“.
Това трябваше да бъде най-голямото листване в света за 2019 г. Компанията щеше да опита да набере до 9,8 млрд. долара.

Ходът на фона на продължаващата търговска война между САЩ и Китай понижи очакванията за големи листвания в Хонконг, смятани за барометър на бъдещи големи продажби на акции като листването в града на Alibaba.

Още по темата
Budweiser APAC, чието портфолио включва над 50 бирени бранда, сред които Stella Artois и Corona, е получила предложения за акции в рамките на целевия си диапазон от хедж фондове и компании за управление на богатството, но някои големи американски инвеститори, които често получават приоритет при IPO, са предложили цена под 40 хонконгски долара за акция, разкриха други запознати източници.

При първични публични предлагания на борсата в Хонконг е възможно цената да бъде до 10% под целевия диапазон без одобрение на регулаторите.

Budweiser APAC се стремеше да набере между 8,3 и 9,8 млрд. долара при първичното си публично предлагане, като голяма част от сумата трябваше да отиде за изплащане на дълг към компанията-майка. Очакваше се търговията с акции да започне на 19 юли.

AB InBev, която е най-голямата пивоварна компания в света, работи за намаляване на дълговото си бреме от над 100 млрд. долара, което натрупа при придобиването на конкурента си SABMiller в края на 2016 г.

AB InBev съобщи, че ще намали съотношението между нетния си дълг и EBITDA под 4 до края на 2020 г. спрямо 4,6 в края на миналата година и че това не зависи от листването в Азия. Компанията уточни, че оптималното съотношение е 2.

Книжата на AB InBev, които са поскъпнали с 36% от началото на годината, все още са с 11% под нивото им през същия период на миналата година.

По статията работи: Божидарка Чобалигова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Японската Asahi купува австралийския пивовар CUB за 11,3 млрд. долара