IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Байерн вече е пред Ман Юнайтед в Лигата на богатите

Червените дяволи за първи път аут от тройката в класацията на Deloitte, лидер е Реал Мадрид

16:43 | 23.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Приходите на Реал са в размер на 519 млн. евро, което отново му отрежда челното място в класацията.<em> Снимка: Ройтерс&nbsp;</em></p>

Приходите на Реал са в размер на 519 млн. евро, което отново му отрежда челното място в класацията. Снимка: Ройтерс 

Байерн (Мюнхен) изпревари Манчестър Юнайтед в класацията на най-доходоносните футболни клубове на Deloitte за сезон 2012/2013. Така за първи път от съществуването на ранглистата Юнайтед излезе извън челната тройка.

Приходите на Червените дяволи са се увеличили от 396 на 424 млн. евро, но успехът в Шампионската лига позволи на баварците да ги изпреварят. Байерн записа ръст от 17% спрямо предходната година и с 461 млн. евро зае третото място в класацията.

Първите две места в нея традиционно се заемат от испанските гиганти Реал Мадрид (519 млн. евро за миналия сезон) и Барселона (483 млн.). Най-голям скок е постигнал френският първенец Пари Сен Жермен. Приходите на парижани са нараснали почти двойно и с 399 млн. евро те заемат пето място в класацията.

В топ 20 на финансовите отличници има три нови клуба – Фенербахче, Рома и Атлетико Мадрид. Както винаги в челото преобладават представителите на английската Висша лига, които са общо 6. На второ място са Германия и Италия с по 4 клуба, следвани от Испания с 3, Турция с 2 и Франция.

Още спортни новини четете в Gol.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:54 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още