IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Бандитките на Оушън" се изкачи директно до върха на боксофиса в САЩ и Канада

Очакванията са, че лентата ще има продължения в следващите години

10:38 | 11.06.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ocean&#39;s 8 Facebook page</em></p>

Снимка: Ocean's 8 Facebook page

“Бандитките на Оушън“, версия на „Бандата на Оушън“, но с жени в главните роли, дебютира под номер едно в боксофиса в САЩ и Канада, предава Bloomberg.

"Бандитките на Оушън“ генерира 41,5 млн. долара от продажбата на билети в Северна Америка по данни на ComScore. Филмът успя да изтласка „Соло: История от Междузвездни войни“ на второ място в третия му уикенд по кината. Този път „Соло“ събра 15,2 млн. долара. Две други нови премиери тласнаха нагоре посещаемостта на киносалоните. „Наследствено“ - филм на ужасите на А24, се нареди на четвърто място в боксофиса, а „Хотел Артемида“ - трилър на Global Road Entertainment, дебютира на осма позиция.

"Бандитките на Оушън“, в който участват Сандра Бълок, Кейт Бланшет и Ан Хатауей, направи по-силна премиера от тези на предходните филми от поредицата, в които главните роли се изпълняваха от Джордж Клуни, Брад Пит и Мат Деймън, без да се има предвид инфлацията.

„Бандата на Оушън“ имаше най-силен дебют от трите по-ранни филма – 39,2 млн. долара. Дистрибутор на филма е Warner Bros на Time Warner.

Warner Bros. е похарчила 70 млн. долара за създаването на новия филм, както и милиони за рекламата му. Box Office Mojo очакваше филмът да събере 45 млн. долара. Лентата генерира 67% положителни отзиви в Rottentomatoes.com.

Сега Warner Bros. Може да използва женската Банда на Оушън за продължения, както се случи преди, коментира анализаторът на Bloomberg Intelligence Пол Суини.

"Това, върху което се фокусира Холивуд, са франчайзи“, твърди той.

Възможни са още продължения, смята и Джеф Голдщайн, президент "Кинодистрибуция на вътрешния пазар" за Warner Bros.

"Наследствено“ получи цели 93% положителни отзиви от критиците и събра 13 млн. долара този уикенд, надминавайки очакванията на Box Office Pro за 9,6 млн. долара.

"Хотел Артемида“ дебютира с приходи от 3,15 млн. долара – над очакваните от Box Office Pro 2,5 млн. долара. Филмът има 59% положителни отзиви в Rottentomatoes.com. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:38 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още