IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Барселона - лидер по заплати сред спортните клубове

Почти 13 млрд. долара се дават за това перо годишно

14:07 | 27.12.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс



Барселона е спортният клуб, който плаща най-много пари за заплати. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria.

"Възнагражденията са средно за играч на година и са без допълнителни бонуси. Бюджетът на каталунците е 12,2 милиона долара. Следват Реал Мадрид и Ювентус, съответно с 11,1 млн. долара и 10,1 млн. долара. Останалите седем клуба в топ 10 са от НБА. Портланд е на 4-та позиция, следват Голдън Стейт, Оклахома Сити".

Коларов коментира, че за последното десетилетие Флойд Мейуедър е най-скъпоплатеният спортист.

"Той е спечелил 915 млн. долара. Първото му място се дължи най-вече от мачовете с Конър Макгрегър и Мани Пакиао, от които спечели съответно 275 млн. долара и 120 млн. долара със самото си появяване на ринга. След Мейуедър се нареждат Кристиано Роналдо (800 млн. долара) и Лео Меси (750 млн. долара). Петицата се допълва от Леброн Джеймс (680) и Роджър Федерер (640). От Формула 1 лидер е Люис Хамилтън (400)".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още