IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Батман срещу Супермен" събра 424 млн. долара в световния боксофис

Лентата направи четвъртия най-добър дебют в историята

14:35 | 28.03.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Batman v Superman: Dawn of Justice Facebook page</em></p>

Снимка: Batman v Superman: Dawn of Justice Facebook page

"Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“ събра 424 млн. долара в световния боксофис по време на първите си пет дни по кината, въпреки лошите ревюта, които получи, пише BBC.

Това е четвъртият най-голям дебют в историята. 170,1 млн. долара филмът е събрал в САЩ, което е рекорд за мартенска премиера и е шестата най-висока за уикенд в страната.

Лентата е спечелила 21,1 млн. долара във Великобритания, което е рекордна сума за март. Филмът, който за първи път събира двамата супергерои на едно място, е успех за Warner Bros. През последните месеци студиото понесе сериозни удари от серия скъпи продукции, които се провалиха, като „Пан“ и „Пътят на Юпитер“.

Адаптацията на DC Comics, която струва повече от 250 млн. долара, донесе втория най-голям международен дебют на Warner Bros след „Хари Потър и даровете на смъртта: Част 2“.

„Имаше разминаване между това, което написаха критиците, интересът и реакцията на феновете“, коментира Джеф Голдстeйн, ръководител разпространение на Warner Bros.

„Той доказва, че концепцията е по-важна от негативните ревюта. Няма начин да сте фен на комиксите или просто киноман, и да пропуснете събирането на толкова иконични образи. Публиката трябва да види филма сама“, коментира старши медийният анализатор на comScore Пол Дергарабедиан.

„Зората на справедливостта“ дебютира на повече от 40 000 екрана в 66 пазара, включително 16 000 в Китай, 4242 в САЩ, 1701 във Великобритания и 1696 в Южна Корея. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:19 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още