IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Батман" записа най-добрата премиера в Северна Америка от началото на 2022 г.

Филмът дебютира директно на върха на боксофис класацията в САЩ и Канада

10:28 | 07.03.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Batman Facebook page</em></p>

Снимка: Batman Facebook page

Филмът "Батман" оглави боксофис класацията на Северна Америка с приходи от 128,5 милиона щатски долара през изминалия уикенд, съобщи Ройтерс.

Това е продукцията, която от началото на 2022 г. отчита най-голяма печалба в рамките на първия уикенд след излизането си на голям екран в САЩ и Канада. 

"Батман" на режисьора Мат Рийвс и с участието на Робърт Патинсън е вторият филм от началото на коронавирусната пандемия, реализирал постъпления от над 100 млн. долара само в дебютния си уикенд. "Спайдър-мен: Няма път към дома" генерира приходи от 260 милиона щатски долара след излизането си в киносалоните в Северна Америка през декември миналата година, пише БТА. 

Заради положителните отзиви, голeмия интерес и интрига как Патинсън се справя в ролята на супергероя, "Батман" се оформя като доста печеливша продукция на Warner Bros. Това е добра новина, след като филмовата компания инвестира 200 млн. долара в него и похарчи още много милиони за маркетинг и разпространение, отбелязва Venity Fair.

Допълнителен принос за успеха на "Батман" в боксофис класацията на Северна Америка има и фактът, че продукцията излезе само в киносалоните. Студиото Warner Bros., което миналата година взе решение да пуска едновременно филмите си в киносалоните и в стрийминг платформата НВО Max, направи изключение с продукцията за приключенията на супергероя. Тя ще бъде достъпна за потребителите на НВО Max след 45 дни. 

Освен Робърт Патиnсън, във филма участват също участват Пол Дейно, Зоуи Кравиц, Колин Фарел, Анди Съркис и други.
 
Втората позиция в боксофис класация на Северна Америка е за "Uncharted: Извън картата", донесъл през уикенда постъпления в размер на 11 млн. долара. Филмът, направен по видеоигри на Sony, в който участват Том Холанд и Марк Уолбърг, генерира над 100 млн. долара в трите седмици на голям екран. 

Третото място от миналата седмица запазва продукцията "Куче", която е режисьорски дебют на Чанинг Тейтъм. Той работи по нея съвместно с Рийд Каролин. Постъпленията този уикенд възлизат на 6 млн. долара. Общите приходи от излизането на филма по кината в САЩ и Канада надхвърлят 40 млн. долара - добър резултат за продукция с бюджет от едва 15 млн. долара.
 
В първата петица на боксофис класацията в Северна Америка място намират също "Спайдър-мен: Няма път към дома" с приходи от 4,4 млн. долара през изминалия уикенд и "Смърт край Нил" по едноименния роман на Агата Кристи - с 2,6 млн. долара постъпления. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още