IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Без електрически тротинетки на Октоберфест

Блокадите на улиците около мястото на фестивала, които ограничават движението на автомобили, ще се отнасят и за е-скутерите

09:18 | 13.09.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Използването на електрически тротинетки ще бъде ограничено на германския Октоберфест заради опасенията, че гостите на прочутия фестивал на бирата могат да се изкушат да карат след обилната употреба на алкохол, информира DPA.

Блокадите на улиците около мястото на фестивала, които ограничават движението на автомобили, ще се отнасят и за електрически тротинетки, съобщиха мюнхенските власти. Освен това от 17 часа местно време в още по-голям район няма да е възможно да се наемат тротинетки, ще има и ограничения за местата, където те могат да бъдат паркирани. 

Мнозина възприемат електрическите тротинетки като играчки. За съжаление твърде често се случва хората да ги карат пияни, като по този начин застрашават себе си и останалите, а и рускуват да загубят шофьорската си книжка, предупреди Томас Бьоле от градската управа.

За електрическите тротинетки важат същите ограничения за съдържание на алкохол в кръвта на водача като за автомобилите.Освен това разпръснатите навсякъде тротинетки бързо могат да доведат до риск от осакатявания, допълни той. За да избегнем това и да не изкушаваме никого, ние, градската администрация, полицията и самите компании, отдаващи превозните средства под наем, искаме да оставим електрическите тротинетки далеч от Вийзн (мястото, където се провежда Октоберфест), каза Бьоле.

Октоберфест тази година ще се проведе от 21 септември до 6 октомври.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още