IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Безос: Харча повече за борба с климатичните промени, отколкото за космически туризъм

Милиардерът е критикуван, че обръща повече внимание на Blue Origin, а не на сериозни проблеми

11:07 | 16.11.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Robert Perry/Bloomberg</em></p>

Снимка: Robert Perry/Bloomberg

Джеф Безос може да заделя 1 млрд. долара акции на Amazon годишно, за да финансира космическата си компания Blue Origin, но твърди, че харчи повече от богатството си за справяне с климатичните изменения, пише CNBC.

По време на интервю на Ignatus Forum във Вашингтон миналата седмица основателят на Amazon и неин изпълнителен председател беше попитан какво ще каже на критиците, които твърдят, че милиардерите като него трябва да дават по-голяма част от състоянието си за борба с климатичните проблеми на Земята вместо за пътувания в Космоса.

По думите на главния редактор на Harvard Business Review Ади Игнатиус милиардерите трябва да правят и двете неща, защото те са силно свързани. „Всъщност харча дори повече пари за Bezos Earth Fund, отколкото за Космоса“, коментира Безос.

Той призна, че има „много, което да се направи“ за Земята, но за да „продължат да растат като цивилизация“, хората трябва да търсят развитие на ресурси на други планети.

Безос създаде Earth Fund за 10 млрд. долара през 2020 г., за да отпуска безвъзмездни средства на учени, активисти и други организации, работещи за справяне с изменението на климата. Досега фондът е отпуснал 947 млн. долара, а целта е да раздаде останалите 9 млрд. долара до 2030 г.

След като се оттегли от поста главен изпълнителен директор на Amazon през юли, Безос отделя повече време за личните си проекти като Earth Fund и Blue Origin, както и на Washington Post, който купи през 2013 г.

Безос отделя повече време в частност на Blue Origin. CNBC по-рано писа, че Безос наскоро е удвоил седмичното време, което отделя на Blue Origin, като посвещава както вторник, така и сряда следобед на това начинание.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още