IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Big Machine, който държи правата за албумите на Тейлър Суифт, има нов собственик

Звукозаписната компания вече принадлежи на Скутър Браун, който беше обвинен от певицата в тормоз

17:12 | 01.07.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Скутър Браун, мениджър на Джъстин Бийбър и Ариана Гранде, придоби старата звукозаписна компания на Тейлър Суифт Big Machine. Така той получава правата за каталога на певицата, а това предизвика гнева ѝ, пише Bloomberg.

Суифт твърди, че от години се опитва да откупи музиката си от Big Machine и обвини Браун в тормоз в публикация в блога си в Tumblr.

Певицата напусна Big Machine за сделка с Republic Records на Universal Music Group, където държи права върху произведенията си.

“И в най-лошите си кошмари не съм си представяла, че купувачът ще е Скутър. Всеки път, в който Скот Боркета чуваше думите “Скутър Браун” от устата ми, беше или докато плачех, или когато се опитвах да не го правя”, заяви звездата.

Браун още не е коментирал публикацията на Суифт.

В допълнение към шестте албума, които Суифт е издала до момента, придобиването на Big Machine включва и творбите на изпълнители като Шерил Кроу, Rascal Flatts и Lady Atenbellum. Според The Wall Street Journal сделката е оценена на повече от 300 млн. долара.

Скот Боркета, който е основател на Big Machine, ще се присъедини към борда на Ithaca Holdings на Браун, ще има миноритарен дял в Ithaca и ще остане президент и главен изпълнителен директор на Big Machine, обявиха в общо изявление фирмите. В публикация Боркета твърди, че е предложил на Суифт контрола над музиката ѝ в замяна на 10-годишна сделка, но тя се е отказала, за да работи с Universal.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още