IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бижутер: Клиентите оценяват естествения вид и уникалността

Най-важното е стилът и марката да са разпознаваеми, посочи Деяна Бешевлиева, основател и собственик на бижутерия Charms

10:37 | 22.01.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Бижутерия Charms</em></p>

Снимка: Бижутерия Charms

При производството на бижута в световен мащаб се използват много диаманти, но все повече хора започват да ценят естествения вид на бижутата. Това каза в Bloomberg TV Bulgaria Интервю Деяна Бешевлиева, основател и собственик на бижутерия Charms.

„Уникалното в моите бижута е това, че залагам на естествени материали - самородни кристали, кожа, дърво, злато, сребро“, разкри дизайнерът и потвърди, че най-важното е стилът и марката да са разпознаваеми.

Бешевлиева сподели, че по време на коронавируса не среща трудности в снабдяването с необходимите й материали, но поясни, че основно работи по поръчка. При нея клиентите идват със собствени камъни и идеи, които тя обсъжда с тях, за да създаде наистина бижу, което подхожда на човека.

По думите й бижутерският сектор не беше много засегнат от пандемията от коронавирус, защото “хората не спират да радват себе си“, обясни тя.

Като пример за най-голямата си поръчки Бешевлиева даде изработката на малък шахмат от сребро, в който се е опитала да създаде две епохи – римляни срещу викинги. 

„Първото, което правя, когато получа поръчка, е да си поговоря с клиента и при това обстойно, за да изчистим идеята. Много от бижутата трябва да се моделират от восък в началото, следва изработката им и накрая се монтират камъните, което може би е най-трудното нещо“, обясни технологията и творчеството в авторските уникати тя. 

Деяна Бешевлиева потвърди, че в технологично отношение има много голяма модернизация в сравнение с преди няколко години, но ръчната изработка продължава да се цени. „Най-добре се получава, когато има съчетание между човешки усет и машинна прецизност“, потвърди тя.

Най-голямото предизвикателство според Бешевлиева, с което се е сблъсквала в кариерата си, е било да изгради собствено име.

Тя потвърди, че ценители на нейните бижута са основно в Европа, но е изпращала част от колекцията си от уникати и в САЩ.

Коя е най-голямата бижутерска поръчка? Кои са най-често използваните естествени камъни и кристали в бижутата? Какви са предизвикателствата пред интериорния дизайнер?

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на рубриката Bloomberg TV Bulgaria Интервю гледайте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:23 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още