IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бил Гейтс за първи път изпадна до номер три по богатство в света

Той беше изместен от французина Бернар Арно

17:01 | 17.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Бил Гейтс никога не се е класирал под второ място в седемгодишната история на Bloomberg Billionaires Index. Това обаче се промени днес, когато съоснователят на Microsoft слезе с позиция надолу до номер три, след като беше изпреварен от французина Бернар Арно, пише Bloomberg.

Арно, който държи производителя на луксозни стоки LVMH, се изкачи нагоре в класацията, след като цената на акциите на компанията се повиши и с това нетното му богатство достигна 107,6 млрд. долара. Така французинът изпреварва Гейтс с над 200 млн. долара.

Книжата на LVMH увеличиха стойността си с 0,36% в към 16:40 ч. българско време.

Арно добави около 39 млрд. долара към състоянието си от началото на годината. Това е най-големият личен ръст сред 500-те най-богати личности в списъка на Bloomberg.

През юни 70-годишният Арно се присъедини към Гейтс и основателя на Amazon.com Джеф Безос, който е най-богатият човек в света, в кръга на най-заможните хора, след като състоянието му надмина 100 млрд. долара за първи път. Общото състояние на тримата надминава индивидуалната пазарна стойност на почти всяка компания в S&P 500, включително на Walmart, Exxon Mobil и Walt Disney.

Тази година беше особено добра за френските магнати – Арно, Франсоа Пино от Kering и Франсоа Бетанкур Майерс, които се сдобиха с общо богатство от 57 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:42 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още