IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Билетът за туристическите полети с компанията на Безос ще е поне 200 хил. долара

Билетите за суборбиталните полети на Blue Origin ще бъдат пуснати в продажба през 2019 година

11:54 | 13.07.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Blue Origin</em></p>

Снимка: Blue Origin

Американската компания Blue Origin възнамерява да продава места на космическите туристи на своите кораби New Shepard на цена от 200 до 300 хиляди долара, съобщиха Ройтерс и Франс прес, цитирани от БТА.

Билетите за суборбиталните полети на корпорацията на Джеф Безос ще бъдат пуснати в продажба през 2019 година.

Корабът New Shepard ще може да приеме на борда си шестима пътници. От 2015 година летателният апарат извърши осем изпитателни полета в автоматичен режим.

Последният от тях се състоя на 29 април, а следващият тест ще бъде проведен до края на лятото. Първите пътници на борда на New Shepard ще бъдат сътрудниците на компанията.

Blue Origin е само една от частните компании, които залагат на осъществяването на редовни туристически полети в космоса. Подобни планове градят и във Virgin Galactic.

"Върджин галактик" на британския милиардер Ричард Брансън извърши в края на месец май своя 13-и тест на кораба "Спейсшип-2".

Цената на билета за 2-часовия полет, през който шестима туристи ще могат да наблюдават Земята от височина 100 километра, ще бъде около 250 хиляди долара. Сътрудници на компанията уверяват, че вече са продали над 650 билета.

Сред знаменитостите, изявили желание да се отправят в орбита с този кораб, личат имената на холивудските звезди Леонардо ди Каприо, Том Ханкс и Анджелина Джоли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:18 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още