IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Близо 60% от японците искат отмяна на Олимпийските игри

Скептицизмът идва от растящия брой на заразените с коронавирус и бавната ваксинационна кампания в страната

16:51 | 16.05.21 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Toru Hanai/Bloomberg</em></p>

Снимка: Toru Hanai/Bloomberg

Близо 60 на сто от хората в Япония смятат, че Олимпийските и Параолимпийските игри в Токио през лятото трябва да бъдат отменени. Това сочат огласените днес резултати от двудневна национална анкета по телефона, организирана от японската информационна агенция Киодо, съобщава БТА.

Към 25,2 на сто от запитаните са на мнение, че игрите трябва да се състоят, но без зрители, а 12,6 на сто се обявяват за провеждане на игрите при ограничен брой публика. 

Резултатите от проучването са отражение на големия скептицизъм в обществото към двете спортни прояви, които бяха отложени от миналата година заради пандемията. Сега обаче, три месеца преди откриването на Олимпиадата, броят на заразените продължава да се увеличава, а ваксинационната кампания върви много бавно, отбелязва Киодо.

Около 80 на сто от участниците в анкетата казват, че ваксинацията се бави, а над 71 процента са недоволни от работата на правителството за справяне с разпространението на заразата. Одобрението за правителството на премиера Йошихиде Суга е 41,1 процента, спрямо 44 процента според предишното проучване през април, а неодобрението се е увеличило от 36,1 до 47,3 процента, предаде Киодо.

Олимпийските игри в Токио, насрочени за периода от 23 юли до 8 август 2021 г., бяха отложени с година заради коронавирусната пандемия - първият път, в който събитието се отлага в мирни времена от началото му през 19 век.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 5 rate down comment 1
0pk
преди 2 години
Виж кармата какво нещо е. Спретнаха на руснаците номера с допинга, на ви сега олимпиада :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 2
neon7
преди 2 години
За всичко е виновна бавната ваксинационна кампания ! Как не са се сетили да въведат вакса паспорти !?Трябва да се ваксинират иначе ,няма олимпиада !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 1
KMETA
преди 2 години
Много бе !!! А японците знаят ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
KMETA
преди 2 години
Много бе !!! А японците знаят ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още