IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Боб Айгър остава начело на Disney до 2019 г.

Компанията все още не е намерила заместник на главния изпълнителен директор, затова удължи договора му

14:59 | 24.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Disney остава в дома на Мики Маус.

Боб Айгър, който стои зад придобиванията на Pixar, Marvel и Lucasfilm, ще остане на поста си с година повече от очакваното, докато бордът на директорите на Disney продължава да му търси наследник, обявиха от компанията.

Договорът на Айгър ще бъде удължен до юли 2019 г., пише Quartz.

Главният изпълнителен директор планираше да напусне фирмата през следващото лято, но през февруари заяви, че е готов да остане в компанията, ако тя има нужда от него. За тези, които броят – това е третият път, в който пенсионирането му се отлага.

Ако Айгър остане на позицията си за целия период, той ще получи 5 млн. долара бонус, както и възнаграждение, базирано на представянето, през 2019 г. Освен това се очаква той да остане в компанията като консултант три години, след като се оттегли от поста. Той ще получи и допълнителни 5 млн. долара за период от 12 тримесечия.

Останалата част от договорката на Айгър с Disney остава почти непроменена. Неговата заплата и други компенсации ще са същите като тези през 2016 г., когато той изкара 43,9 млн. долара общи компенсации, включително 20 млн. долара бонус, 2,5 млн. долара заплата, базирани на акциите възнаграждения и други. Всичко това се дължи отчасти на рекордното боксофис представяне на Disney за годината.

Удължаването на договора носи известно облекчение на борда на Disney, който е притиснат да намери заместник на Айгър.

Пазарната капитализация на Disney се увеличи от 46 млрд. долара през 2005 г., когато Айгър стана главен изпълнителен директор, до 148 млрд. долара в края на фискалната 2016 г. Това е ръст от 223%. Днес тя е около 178 млрд. долара, което я превръща в най-високо оценената медийна компания в САЩ, по данни на FactSet.

Акциите на Disney останаха почти без промяна в цената на фона на новините, отбелязвайки съвсем слаб ръст до 112,24 долара от 112,08 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:53 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още