IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Богатите хазартни играчи пренебрегват Макао

Антикорупционните мерки и трудният достъп до игралния хъб се превръщат в голяма бариера в индустрията

13:27 | 19.01.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

David Group, оператор от Макао, който обслужва високия клас клиенти на казината, разширява бизнеса си в други азиатски страни, след като антикорупционните мерки в Китай накараха VIP посетителите на казината да започнат да се отдръпват от най-големия хазартен хъб в света, пише Bloomberg.

David Group затваря три от седемте си стаи, в които се грижи за големите играчи от казината в Макао. Компанията, която управлява стаи в казина, включително в тези на Sands China и Wynn Macau, предприема този ход като част от промените, предизвикани от спада в индустрията, твърди директорът по корпоративните комуникации на компанията Франк Нг.

"Адаптираме нашата бизнес стратегия. Това е една обща тенденция в индустрията“, коментира Нг. „Компанията може да отвори отново стаите, когато пазарните условия се подобрят."

David Group се присъедини към останалите оператори като Suncity Group и Hengsheng Group, които започнаха да разширяват бизнеса си извън Макао, след като казината там отбелязаха първия си годишен спад в приходите на фона на продължаващата битка на китайския президент Си Дзинпин с корупцията.

Миналия месец държавният глава посети Макао и призова административния ръководител Фернандо Чуй да приложи мерки за справяне с този икономически проблем, тъй като 80 на сто от приходите на Макао идват от хазартната индустрия.

Операторите като David Group организират пътувания и предоставят кредити на високия клас играчи. Въпросните клиенти са донесли 60% от общите приходи на казината в региона миналата година в размер на 44 млрд. долара.

Според експертите действията на китайското правителство за ограничаване на корупцията и екстравагантните подаръци по високите етажи на властта са довели до спад в разходите на клиентите на игралните маси. David Group очаква казино индустрията да се възстанови, когато всички курорти отворят врати и нарасне броят на играчите и съответно приходите.

Компанията има и туристическа фирма, притежава частни самолети и луксозни коли, които използва, за да превозва богатите играчи до Макао и около бившата португалска колония.

По-строгите правила за пътуване в Макао отблъскват все повече посетители от територията. Те се насочват към места, където достъпът е значително по-лесен.

David Group води по-заможните си клиенти на места, където визовият режим не е толкова строг, като Манила, Виетнам и Южна Корея. Компанията планира да влезе на австралийския пазар до края на годината, а по-късно да се насочи към Европа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:13 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още