IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Боксофис явлението "Черната пантера" може да промени правилата в Холивуд

Това е първият филм за супергерои на Marvel, в който главната роля е поверена на афроамериканец

10:51 | 19.02.18 г. 8
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Black Panther </em><em>Facebook</em><em> page</em></p>

Снимка: Black Panther Facebook page

Епичният боксофис дебют на „Черната пантера“, първия филм за супергерои на Marvel, в който главната роля се изпълнява от афроамериканец, ще принуди Холивуд да преосмисли работата, които дава на чернокожи актьори и режисьори и ще доведе до по-добри роли на хората от малцинствата и жените, пише Bloomberg.

Филмът на фабриката за супергерои на Walt Disney генерира 192 млн. долара приходи в дебютния си уикенд, обяви ComScore. С това лентата постави рекорд за февруарска премиера и вероятно ще се превърне в най-успешния филм с афроамериканци в повечето роли. Това е петият най-голям дебют в САЩ и вторият най-голям за Marvel. Анализаторите прогнозираха, че сумата от премиерния уикенд ще достигне 185 млн. долара.

Успехът води до нов успех в Холивуд и парите от „Черната пантера“ почти сигурно ще отворят вратите към още екшън филми с участието на чернокожи актьори и режисьори. Въпреки че Disney не е обявила продължение, вероятно ще видим такова.

"Черната пантера“ беше и най-успешният филм в глобалния боксофис този уикенд, като генерира 361 млн. долара, сочи изявление на студиото. Той дебютира на около 79% от международните пазари, в които е планирано да излезе, но няма да се появи в Китай, вторият по големина пазар в света, до 9 март.

Най-успешният филм за годината „Лабиринтът: Невъзможно бягство“ събра 259,2 млн. долара от глобални продажби според Box Office Mojo.

Disney обяви плановете си за „Черната пантера“ още през 2014 г. Филмът получи невероятна обратна връзка и има 100% положителни отзиви от критиците в RottenTomatoes.com. Продукцията е на стойност 200 млн. долара, без рекламните разходи, твърди студиото.

Второто място в боксофиса в Северна Америка остана за „Зайчето Питър“. Лентата генерира 17,3 млн. долара от петък до неделя.

В топ три попадна и „50 нюанса освободени“, който през миналата седмица беше начело на списъка с най-гледаните филми. Филмът е събрал 16,9 млн. долара приходи от билети в САЩ и Канада този уикенд.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 10 rate down comment 1
BobbyM
преди 6 години
Вече не може човек и кино да гледа без да се натъкне на черните - те са навсякъде....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 9 rate down comment 0
khao
преди 6 години
най-много оскари за главна роля и единствената с 4ри е жена, Катрин Хепбърн, най номинирана личност за главна роля е отново жена -- Мерил Стрийп !това само за информация, щото ние мъжете сме умни и помним
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 20 rate down comment 0
khao
преди 6 години
новите правила в Холивуд са че вече белия хетеро мъж умира първи :):):):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 19 rate down comment 1
bgMan
преди 6 години
Моля да се уточнят - обикновен афроамериканец ли или потомствен еврейски афроамериканец? След това е редно да ни осведомят от кой точно пол е от всичите 33 новоизмислени. И накрая да кажат дали някой от всички персонажи в новия супер хит НЕ е хомосексуалист или лесбийка та да не би случайно някой неподходящ да земе да получи по-висок рейтинг и зрителско одобрение от правилните философско-политически коректни мултикулти извратенци.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 22 rate down comment 0
popo323
преди 6 години
И аз се замислих , защо се пишат подобни откровено *** статии !Филмите примерно на Еди Мърфи какви са , от колко години са , да не би да е станал бял ! Определени групи под маската на толерантност откриват хоризонт за геноцит точно към белите и нормалните , наричат ги фашисти , нео-нацисти , расисти , шовинисти и как ли не , но в действителност , тази толерантност се превърна в идиотизъм и единствено смачка местното население в страните им , съсипва ценностната им система и морала , води ги към деградация .Върви процес в който белият човек става потиснат и смачкан !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 15 rate down comment 0
khao
преди 6 години
иначе това е поредната гнусна статия на сексуална и расова основа! в нормалните държави за това се влиза в затвора ! мога да ви изредя над 20 филма дето главния герой е черен или жена!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 0
khao
преди 6 години
демек първия расиски филм от години .... еми не е нещо ново !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 17 rate down comment 0
popo323
преди 6 години
В Америка черните не са малцинство , те постепенно гонят 50% от населението ,малцинство е ако някой е 4-5% , а ако някой му харесва да си пише глупости , нека си ги пише , сега е модерно да се правим на толерантни и да защитаваме някакви несъществуващи глупости .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още