IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Боксофисът в Северна Америка е най-слабият от три години насам

Начело на класацията тази седмица застана отново "Бодигард на убиеца"

10:18 | 28.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: The Hitman&#39;s Bodyguard Facebook page</em></p>

Снимка: The Hitman's Bodyguard Facebook page

Северноамериканският боксофис отчете най-лошия си уикенд от три години насам, след като конкуренцията от боксовия мач между Мейуедър и Макгрегър натежа допълнително върху слабото лято за Холивуд и за собствениците на кина, пише Bloomberg.

Това ще бъде първият период от петък до неделя, който събира под 70 млн. долара, от 5 септември 2014 г., посочват от ComScore. Екшън комедията “Бодигард на убиеца“ на Lions Gate Entertainment Group, в която участват Раян Рейнолдс и Самюел Джаксън, оглави боксофиса този уикенд със своите 10,1 млн. долара приходи от билети в САЩ и Канада.

На филмовите резултати сериозно натежа боксовата победа на Флойд Мейуедър над Конър Макгрегър в събота вечерта.

„Тя накара хората да стоят далече от кината“, коментира Пол Дергарабедиян, старши анализатор на ComScore. Мачът беше излъчен в 481 кина и генерира 2,4 млн. долара от продажбата на билети, но филмовата индустрия не получи нищо от това, допълва експертът.

Лошото представяне този уикенд ще сложи край на август, като един от най-слабите в историята. До неделя приходите в боксофиса този месец бяха с 36% надолу спрямо година по-рано. А при липсата на големи премиери в следващия уикенд лятното разочарование за филмовата индустрия няма да стане по-малко.

"Беше брутален месец“, коментира Дергарабедиян.

От трите филма, които започнаха широк показ този уикенд, „Leap!” на Weinstein Co. беше единственият, който успя да се добере до топ 5, като се класира трети, с приходи от 5,02 млн. долара. Лентата вече генерира 58 млн. долара в чужбина, преди вътрешната си премиера. Прогнозата на BoxOfficeMojo беше за 5,2 млн. долара този уикенд. Филмът получи 37% позитивни отзиви в RottenTomatoes.com.

Продукцията за бойните изкуства „Раждането на Дракона“ се класира осма със своите 2,5 млн. долара приходи. Тя събра едва 14% позитивни отзиви в RottenTomatoes.com.

Драмата на Sony Corp. “Вси светии“ не успя да влезе в топ 10, събирайки едва 1,6 млн, долара. Hollywood Stock Exchange прогнозира, че филмът ще генерира 3,8 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още