IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бразилският щат Рио де Жанейро обяви извънредно финансово положение

Федералните власти в страната обмислят да предоставят на щата спешен заем, за да се справи с провеждането на Олимпиадата

10:50 | 18.06.16 г. 1
<p>
	Олимпийското село в Рио де Жанейро. <em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Олимпийското село в Рио де Жанейро. Снимка: архив, Ройтерс

Бразилският щат Рио де Жанейро обяви извънредно финансово положение в навечерието на летните Олимпийски игри, които ще бъдат проведени там от 5 до 21 август, предадоха световните агенции.

Извънредното финансово положение е обявено с указ на властите, публикуван в Държавния вестник на щата.

В указа се посочва, че тежката икономическа ситуация пречи на щата да изпълни поетите задължения по провеждането на летните Олимпийски и Параолимпийски игри. Указът позволява на властите да вземат необходимите извънредни мерки за подобряване ефективността на работата на комуналните услуги и служби, така че игрите да се проведат.

Организацията на спортното събитие породи големи трудности за щата, който преживява финансова криза заради тежката рецесия в Бразилия. Служителите в публичния сектор в щ ата от месеци получават заплатите си със закъснение.

Според запознат източник от бразилското правителство, цитиран от Ройтерс, федералните власти на Бразилия разглеждат възможността да предоставят спешен заем на щата Рио де Жанейро заради финансовата криза, която застрашава работата на комуналните служби.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
misanthrope
преди 7 години
Олимпиадата - убиец на държави. Гърция вече падна жертва на олимпийските си амбиции, следва Бразилия
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още