IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Броят на американските милионери е намалял с 2,5%

Най-голям е процентът на домакинствата със състояние над 1 млн. долара в Сингапур - 17%, сочи изследване на Boston Consulting Group

16:05 | 02.06.12 г. 4
<p>
	Изглед към града на милионерите. <em>Снимка: sxc.hu</em></p>

Изглед към града на милионерите. Снимка: sxc.hu

Никой не се учуди, когато съоснователят на Facebook Едуардо Саверин се премести в Сингапур. Той просто искаше да живее сред себеподобни, пише в свой коментар MarketWatch.

Според годишното проучване на Boston Consulting Group за световните тенденции в благосъстоянието Сингапур е приютил най-голямото струпване на хора със състояние над 1 млн. долара в света. Над 17% от домакинствата там разполагат с частни средства над посочената стойност.

Изследването показва и други любопитни факти. Броят на американските домакинства със състояние над 1 млн. долара през 2011 г. е намалял със 2,5%, или 129 000, до 5 134 000.

Сред 15-те държави с най-голяма концентрация на благосъстояние делът на САЩ се понижава до 46,7% от 48,3% през 2010 г.

Броят на милионерите в Китай през 2011 г. се е увеличил с 15%, а делът на Европа сред световните богаташи се е запазил на ниво от 16,7%.

Според критериите на проучването състояние над 1 млн. долара имат тези домакинства, които го притежават в пари в брой, акции на листвани компании и други активи, но без да бъдат включвани развиван бизнес, жилища и луксозни стоки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:52 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
educator
преди 11 години
И да отидем от другата страна- на немилионерите и милиардерите.За съжаление, има и такава.http://dohodite.com/gdp/differentiation-in-income
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 0
lozkhris
преди 11 години
Ами намалял...Онзи ден в NYT се публикува информация за бизнес дама от средните Щати, която притежава фирма и лично притежава около 2.8 милиарда долара, а за миналата година не е платила и цент данъци...Е за тва нема милионери в САЩ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
Internet
преди 11 години
Ще се разплача от мъка, и ако това е важна новина
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
bate Goiko
преди 11 години
"Броят на американските милионери е намалял с 2,5%"Трагедия!!!Но все пак положително е, че броят на милиардерите се е увеличил :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още