IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Букмейкърите може да загубят милиони при победа на МакГрегър над Мейуедър

Суперзвездата на ММА Конър МакГрегър в момента изнервя доста хора в букмейкърската индустрия

20:05 | 25.08.17 г. 2
<p>
	<em>Флойд Мейуедър (вляво) и Конър МакГрегър.</em> <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Флойд Мейуедър (вляво) и Конър МакГрегър. Снимка: Ройтерс

Суперзвездата на ММА Конър МакГрегър в момента изнервя доста хора в букмейкърската индустрия, коментира CNBC.

Ако някак успее да свали съперника си Флойд Мейуедър с нокаут в първите рундове от битката им в събота вечер, букмейкърите може да се разделят милиони долари в най-голямата загуба от едно събитие в историята на спортните залози.

Макар и с малки суми на човек, феновете на МакГрегър са заложили купища пари в подкрепа на боеца на смесени бойни изкуства и дори повече залози за Мейуедър в последния момент може да не са достатъчни, за да балансират залозите.

„В момента съм добре“, казва букмейкърът в William Hill Ник Богданович. „Но може би е добре да ми сложите сърдечен монитор, когато гонгът удари и Конър започне да раздава дивите си леви“.

Богданович казва, че ще претърпи загуби за няколко милиона долара – най-лошата в историята – ако МакГрегър спечели битката. Ако спечели в първите рундове, както обеща, загубите може и да са по-големи.

Големите залагащи залагат на Мейуедър, който има 49 победи и 0 загуби като професионалист. Но толкова много фенове на МакГрегър залагат с по-малки суми, че коефициентите в William Hill са 18 към 1 в полза на ирландеца.

Букмейкърите понижават залозите си стабилно, откакто битката бе обявена, но дори това не спира вълната от фенове на Макгрегър.

Мачът, който започна с коефициент 11 към 1 в полза на Мейуедър, сега е с коефициент 5 към 1 или по-малко при някои букмейкърски къщи. Дори това не спира феновете на МакГрегър, които се редят на опашки, за да дадат пари в подкрепа на любимеца си.

Те залагат на по-малко вероятния победител, надявайки се да спечелят много от това.

„Има много пари за човек, който никога не е бил на боксовия ринг“, казва Джими Вакаро, букмейкър в курорта South Resort. “Това са непознати води и именно за това е толкова интересно“.

Макар че повечето залози са за МакГрегър, много от тези с по-високи суми са за Мейуедър. Тъй като букмейкърите ще трябва да платят много по-малко на заложилите върху Мейуедър, те вероятно ще спечелят много, ако той победи, както се очаква.

„Някак се опитваме да балансиране и сме в страхотна форма и при двете страни, без значение кой победи“, казва Джони Авело, букмейкър в Wynn. “Много хора залагат по около 125 хил. долара за победа на Мейуедър, затова сумата за него в момента е много висока“

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:07 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
bgMan
преди 6 години
Можеше но все пак не се случи, нали?Заглавия като това са въдички за наивници в последния момент на залаганията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 6 години
да бе, това няма как да се случи ... коефициента се променя според залозите, точно зада не станат такива неща :):) ... особенно пък в този тип фарс мачове никога не стават изненади
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още