IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bulgari очаква възстановяване до две години

Италианската марка ще продължи да разширява бизнеса си с луксозни хотели, твърди главният изпълнителен директор Жан-Кристоф Бабен

16:46 | 07.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;Andrey Rudakov/Bloomberg</p>

Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Производителят на луксозни стоки Bulgari, собственост на LVMH, ще възстанови по-голямата част от продажбите, които е загубил поради пандемията Covid-19, за период от две години. Мнението изказва главният изпълнителен директор на бранда Жан-Кристоф Бабен.

"Уверен съм, че за период от 24 месеца ще възстановим по-голямата част от загубеното по време на COVID-19", казва той в интервю за Bloomberg TV.

Изпълнителният директор пояснява, че се придържа към плана за разширяване на линията от луксозни хотели въпреки коронавирусната епидемия. В рамките на следващите два до три месеца марката ще обяви планове за други хотели, включително влизане на пазара в САЩ, каза той. Пандемията „изобщо не променя стратегията ни“

Италианската марка бе купена през 2011 г. от LVMH, което тогава беше най-голямото придобиване. Собственикът на LVMH, милиардерът Бернар Арно, сега преследва такава сделка със Tiffany & Co. за 16 милиарда долара - оферта, за която се очаква да се осъществи през тази година.

Приходите от часовници и бижута на LVMH претърпяха 26-процентов спад през първото тримесечие. това бе най-стръмното понижение за която и да е от продуктовите ѝ категории. Спадът отразява зависимостта на сегмента от физически бутици, които продават продукти като вдъхновените от Колизеума пръстени B.Zero1 за 2300 долара и часовниците Serpenti Tubogas с верижка, наподобяваща змия, за 18 200 долара.

Бабен казва, че Bulgari се радва на трицифрени темпове на растеж в електронната търговия, но все пак онлайн продажбите се равняват на по-малко от 10% от общите приходи.

„Това помага, но със сигурност не компенсира затварянето на нашите магазини“, каза той.

Марката се разширява въпреки тежките прогнози за луксозни пътувания през тази година. Наскоро McKinsey & Company прогнозира, че търсенето на хотелски престои в САЩ може да се върне към нивата от преди пандемията  през 2023 г., докато луксозният сегмент ще има най-бавно възстановяване.

Bulgari планира да изгради втори хотел в Рим през 2022 г. Брандът ще открие хотел в Париж догодина, на метри от централата на компанията майка. Bulgari планира и отваряне на обекти в Москва и Токио съответно през 2022 и 2023 година.

Първите хотели в САЩ ще бъдат в Маями, Лос Анджелис или Ню Йорк, каза Бабен и добави, че Bulgari планира да има 20 хотели от висок клас до 2026 или 2027 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още