IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Български предприемачи създадоха ядлива чаша за кафе

Интерес към продукта има от цял свят, твърдят създателите му

11:51 | 28.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Предприемачи от Пловдив създадоха първата чаша за кафе, която става за ядене. Тя се прави изцяло от зърнени култури, не съдържа консерванти и е напълно екологично чиста. Препоръчителното време за употреба е 40 минути, но на практика течността се задържа вътре много повече, като според официалните проведени тестове пълният разпад е след над 20 часа.

Това коментираха създателите на Cupffee Младен Джалъзов и Мирослав Запрянов в ефира Bloomberg TV Bulgaria.
Интерес към продукта има от цял свят, твърдят създателите му. Най-сериозните запитвания за инвестиции идват от Близкия Изток.

Производството на чашите ще започне през март 2017 г.

"Първият месец ще е само в Пловдив, след това за 2-3 месеца очакваме да наберем скорост и да захраним потреблението на територията на България и вероятно ще имаме голям инвеститор, който да ни помогне да изнесем производството извън територията на страната", обясни Запрянов.

По думите на Джалъзов основните пазари, към които ще се насочат, са Европа, Южна Америка, Канада, както и Скандинавските страни, които са най-големите консуматори на кафе в света. Той допълни, че България се намира по средата на тази класация и затова нашият пазар не е за пренебрегване.

Предприемачите посочиха също, че цената ще бъде ниска, за да може продуктът да бъде масов и постоянно на пазара. Той няма да оскъпи цената на кафето в заведенията. В момента те работят и върху създаването на бъркалка за кафе от същия материал. 

Вижте целия разговор във видеото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още