IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българският бокс-офис: „Високо напрежение“ е най-гледан за последния уикенд

Лентата е на първо място у нас и на второ в американския бокс-офис

13:29 | 30.03.11 г.
Българският бокс-офис: „Високо напрежение“ е най-гледан за последния уикенд

Историята за това как млад писател с помощта на свръхсекретно "умно хапче" започва да използва 100 процента от мозъка си спечели българските зрители в киносалоните. "Високо напрежение" с Брадли Купър и Робърт де Ниро застана на първа позиция сред най-гледаните заглавия у нас за отминалия уикенд, сочат данните от киносалоните, обобщени в българския бокс-офис. Лентата е набрала 91 089 лева и 9 087 зрители за първите си дни на екран у нас.

В американския бокс-офис филмът се подрежда на второ място след „Измислен свят“, който у нас е на четвърто място след премиера на 25 март.

Анимационната триизмерна история "Майло на Марс" е на второ място в бокс-офиса с вече 9 410 зрители и 97 748 лева приходи за десетте си дни на екран у нас.

Комедията с Адам Сандлър и Дженифър Анистър "Жена назаем" е на трета позиция сред най-гледаните заглавия у нас, след като за първите си три дни на екран филмът беше гледан от 3 580 зрители и има приход от над 30 хиляди лева.

Друга премиера от миналия петък - "Sucker Punch: Измислен свят", е на четвърто място, като за първите й дни на екран е била гледана от 2 673 души и е събрала от билети 22 340 лева.

Екшън фантастиката "Световна инвазия: Битка Лос Анжелис" е на пета позиция сред най-гледаните филми, а за първите си десет дни на екран в България лентата вече е видяна от 20 600 зрители и е събрала от билети 167 678 лева.

Българската следа в бокс-офиса - "Тилт" на братя Чучкови, е на шеста позиция. Филмът е гледан вече от близо 129 хиляди зрители и е събрал от приходи над 856 хил. лева. Лентата няма да е единственото българско заглавие в бокс-офиса за следващата седмица, тъй като този петък излиза още една българска премиера – "Love.net".

Анимационната история, създадена от авторите на "Карибски пирати" - "Ранго", е на седмо място сред най-гледаните заглавия. Лентата, чийто главен герой е хамелионът Ранго, е гледана вече от над 27 хиляди зрители и има над 194 хиляди лева приходи.

На осма позиция в бокс-офиса е трилърът "Червената шапчица" с близо 11 хиляди зрители и над 75 хиляди лева. На девета позиция е екшънът "С мръсна газ", като 3D-лентата е гледана вече от близо 21 хиляди зрители и е събрала над 239 хиляди лв. приходи. На десета позиция е филмът, донесъл "Оскар" за Натали Портман - "Черният лебед", като той вече има 9611 зрители и 72 376 лева приходи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още