IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Бързи и яростни 7" - следващият световен хит в боксофиса

Очаква се лентата да генерира над 1 млрд. долара приходи по света и да стане най-добрият дебют за април

11:48 | 03.04.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Fast and Furious Facebook page</em></p>

Снимка: Fast and Furious Facebook page

Няма никакво съмнение, че седмата част на филмовата поредица „Бързи и яростни“ ще има силен дебют по кината. Очакванията са, че ще събере около 120 млн. долара по време на великденските празници, пише Business Insider.

Филмът е на път да се превърне в най-касовия дебют за април, изпреварвайки „Завръщането на първия отмъстител“, който през първия си уикенд по кината през 2014 г. събра 95 млн. долара.

Продажбите на билети за новата лента вече надминават тези на „Завръщането на първия отмъстител“, разкрива компанията за билети Fandango.

Преди „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“ да се появи по кината през май, „Бързи и яростни 7“ има шанса да се превърне в първия филм, който ще достигне приходи от 1 млрд. долара тази година.

„Това определено се очертава като нещо грандиозно“, твърди вицепрезидентът на BoxOffice.com Фил Контрино. „С филм като този е важно да не прекаляваме с очакванията, защото при наличието на голям филм всички говорят за това“.

Според Контрино лентата наистина има шанс да се превърне в следващия филм с приходи от над 1 млрд. долара и това би било огромно постижение.

Ако бъдат разгледани боксофис резултатите на „Бързи и яростни 6“, няма съмнение в успеха на новата част. Филмът от 2013 г. спечели 788 млн. долара по света. 238 млн. долара от тях дойдоха от американския пазар.

BoxOffice.com очаква „Бързи и яростни 7“ да събере между 275 млн. и 280 млн. долара от продажбата на билети в кината в Северна Америка.

„Това е увеличение с 42 млн. долара. Миналият филм спечели около 550 млн. долара в чужбина“, коментира Контрино. „Ако има 40 млн. долара увеличение само в Северна Америка, дори и по-малко увеличение с 10 или 15 млн. долара в някои от ключовите пазари като Великобритания, Китай, Бразилия... това ще доведе до голям скок над тези 550 млн. долара. Ако погледнем нещата така, не сме далеч от сумата от 1 млрд. долара в световен мащаб“.

Освен това филмът ще бъде най-големият дебют в историята на Universal Studios. Лентата не просто ще има най-големия IMAX дебют на 810 екрана по цял свят, но и ще бъде пуснат в 4 000 кина в САЩ и над 10 500 други по света.

В допълнение към екшън сюжета, който получи добри отзиви, седмият филм от поредицата е с участието на актьора Пол Уокър, който почина през 2013 г. Смъртта на звездата е една от причините, която може да накара публиката да влезе в кината, допълва Business Insider.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:20 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още