IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Бързи и яростни: Хобс и Шоу“ остава фаворит на зрителите в Северна Америка

Не така добре обаче се представи игралният филм „Дора и изгубеният златен град“, който се нареди на четвърто място в боксофиса

10:12 | 12.08.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Pixabay</p>

Снимка: Pixabay

Новият филм от поредицата „Бързи и яростни: Хобс и Шоу“ остава фаворит на зрителите по кината в Северна Америка, съобщава Bloomberg.

Не така добре обаче се представи игралният филм „Дора и изгубеният златен град“, базиран на анимираната телевизионна поредица „Дора изследователката“, в дебютния си уикенд по кината. Лентата на Paramount Pictures се нареди на четвърто място с приходи от 17 млн. долара в Северна Америка. Това обаче е под прогнозите за филма с бюджет от 49 млн. долара, които варираха между 20,5 млн. долара и 22 млн. долара.

Конкуренцията бе особено ожесточена през почивните дни с пет нови заглавия с премиери в 1200 или повече кина. В допълнение хитове като игралната версия на „Цар лъв“ на Disney продължават да привличат силен зрителски интерес.

Филмът се нарежда на второ място по приходи за 2019 г., по данни на Box Office Mojo, успявайки да привлече 473 103 826 долара от продажба на билети.

В същото време силното представяне на филма по едноименната книга „Страшни истории за разказване в тъмното“ на Lions Gate Entertainment Corp. показва, че зрителите продължават да имат интерес към филмите на ужасите. Лентата, която се нареди на второ място в боксофиса, успя да привлече 2018 млн. долара от продажба на билети.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:09 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още