IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Цар Лъв" оглави бокс офис класацията на Северна Америка

Лената събра поразителните 185 млн. долара от продажба на билети само за един уикенд

17:55 | 22.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Кадър от &quot;Цар Лъв&quot;. Снимка: The Walt Disney Company (Switzerland) GmbH</p>

Кадър от "Цар Лъв". Снимка: The Walt Disney Company (Switzerland) GmbH

Филмът "Крал Лъв" на Disney дебютира на екрана на 4 725 киносалона в Северна Америка, като събра поразителните 185 милиона долара от продажба на билети, предава Асошиейтед прес. 

С това си постижение лентата постави рекорд за месец юли. Въпреки че критиката изказа известни резерви към продукцията на Джон Фавро, която е римейк на анимацията от 1994 година, публиката масово се стече да чуе озвучаването на героите с гласовете на Бионсе и Доналд Глоувър и да види иновативните технологии, които направиха възможна реализацията на проекта.

На втора позиция тази седмица се класира "Спайдърмен: Далече от дома с приходи" от 21 милиона долара. Миналата седмица лентата заемаше първа позиция в бокс-офиса

"Играта на играчките: Пътешествието" зае трето място в бокс-офис класацията на Северна Америка с приходи от 14,6 милиона долара.

Филмът "Плячка" на режисьора Александър Ажа е на четвърто място с 6 милиона долара. Актьорите Бари Пепър и Кая Скоделария са в ролите на баща и дъщеря, останали в капан у дома си по време на ураган заради няколко настървени алигатори, които са го обкръжили. Отзивите за филма са предимно положителни с 88 процента "свежо" на сайта Ротън томатоус.

Пето място в бокс-офис класацията на Северна Америка зае филмът на Дани Бойл "Вчера си е за вчера" с приходи от 5,1 милиона долара. В него се разказва какво би станало, ако само един човек в света си спомня за песните на Beatles.


БТА

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още