IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Часовник на Елвис Пресли бе продаден за почти 2 млн. долара

Това е рекордна цена за швейцарския бранд часовници Omega

11:40 | 14.05.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: phillips.com</em></p>

Снимка: phillips.com

Часовник Omega от 1960 г., който е бил притежание на легендарния изпълнител Елвис Пресли, е бил продаден за 1,8 млн. долара на търг, организиран от аукионната къща Phillips. Това е рекордна цена за швейцарския бранд за часовници, съобщава Bloomberg.

Часовникът, изработен от 18-каратово бяло злато, е бил продаден на цена 18 пъти над най-високата оценка. RCA Records е подарила часовника на Пресли, когато музикантът продава 75 млн. плочи.

Пролетният търгов сезон в Женева започна в събота с продажба на часовници от базираната в Ню Йорк и Лондон Phillips, която се превърна във водещата аукционна къща за редки винтидж часовници, изпреварвайки Christie’s и Sotheby’s. През октомври Phillips постави рекорд за най-скъп часовник, продаван някога на търг, с Rolex за 17,8 млн. долара, който е бил собственост на актьора Пол Нюман.

Phillips проведе и търг, посветен само на Rolex Daytonas – един от най-търсените от колекционерите модели. Аукционната къща продаде единствен по рода си Rolex от 70-те години на миналия век, чиято цена достигна 5,9 млн. долара – втората по размер търгова сума, достигана от бранда.

Известен като „Еднорогът“, хронографът има черен циферблат и каишка от бяло злато, изработена от материал, напомнящ кората на дърво. Години наред той е бил в ръцете на частен колекционер, а в събота бе представен за пръв път на търг. Постъпленията ще бъдат дарени за благотворителност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още