IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Част от пилотите на Air Berlin вече се насочват към Eurowings

Eurowings се опитва да привлече опитния екип на Air Berlin на фона на силната конкуренция за висококвалифицирани служители

16:42 | 29.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Нискобюджетното подразделение на Lufthansa – Eurowings, ще приеме първите си пилоти от Air Berlin, след като получи вълна от кандидатури заради обявяването в несъстоятелност на Air Berlin миналия месец, съобщава Ройтерс.

Lufthansa наддава за някои от активите на Air Berlin, включително компанията, обслужваща дестинации за отдих, Niki и регионалния превозвач Luftfahrtgesellschaft Walter, като разговорите трябва да приключат до 12 октомври.

Междувременно Eurowings също се намеси, опитвайки се да привлече опитния екип на Air Berlin на фона на силната конкуренция за висококвалифицирани служители.

Конкурентните нискобюджетни превозвачи easyJet, Norwegian и Wizz са в процес на привличане на все повече кадри. Фокусът е върху наемането на пилоти, след като се оказа, че Ryanair – най-голямата авиокомпания в Европа по брой на пасажерите – изпитва недостиг на такива професионалисти.

Eurowings казва във вътрешна комуникация в петък, че над 2000 души са кандидатствали за работа, след като публикува обява за набиране на 1000 пилоти, кабинен екипаж и наземни служители.

Реакцията към тази първа вълна от позиции задмина всички наши очаквания“, заяви управляващият директор на Eurowings Михаел Книтер.

Компанията майка на Eurowings също заделя пари за инвестиции в самолети, за да успее нискобюджетното подразделение да запълни вакуума, оставен от Air Berlin.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:24 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още