IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Черната пантера" генерира над 100 млн. долара приходи във втория си уикенд

Лентата е един от едва четирите филма, постигнали това

10:21 | 26.02.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

"Черната пантера“ се превърна в един от четирите филма, генерирали над 100 млн. долара в рамките на втория си уикенд по кината, с което лесно успя да изпревари новите премиери, пише Bloomberg.

След като постави рекорд за уикенда за Marvel, първият игрален филм на студиото с афроамериканец в главната роля, генерира 108 млн. долара от петък до неделя в кината в Северна Америка, обяви ComScore.

Филмът, чийто състав включва предимно чернокожи актьори, успя да надмине прогнозата на Walt Disney за 83 млн. до 95 млн. долара, докато анализаторите от Box Office Pro и Box Office Mojo прогнозираха 101 до 120 млн. долара.

Въпреки конкуренцията от трите нови филма, „Черната пантера“ продължи да привлича феновете, които искат да видят първия филм с чернокожи супергерои на Disney. Филмът ще тества и китайския пазар в следващите седмици.

Комедията на Warner Bros. “Нощни игри“ беше най-близкият конкурент. Тя се озова на второ място със своите 16,6 млн. долара приходи, в сравнение с очакваните от Box Office Pro 16 млн. долара. Филмът включва Рейчъл Макадамс и Джейсън Бейтмън в ролята на двойка, която трябва да разгадае реален криминален случай. Лентата се радва на 78% положителни отзиви от топ критиците в RottenTomatoes.com.

Възрастната аудитория имаше опцията да гледа и продукцията на Paramount Pictures “Изтребление“, която се класира на четвърто място с 11 млн. долара приходи.

Този уикенд дебютира и филмът на MGM “Всеки ден“, който събра 3,1 млн. долара приходи, надминавайки прогнозата на Box Office Pro за 3 млн. долара. Тийнейджърската продукция е първата на MGM от години, която се радва на широко разпространение.

"Всеки ден“ е базирана на бестселър на New York Times и струва 5 млн. долара според студиото.

Под номер три в боксофис класацията се подвизава „Зайчето Питър“ на Sony, който е по кината от три седмици. Този уикенд той събра 12,5 млн. долара приходи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още