IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Черната вдовица" донесе 125 млн. долара онлайн приходи на Disney

Междувременно продължава съдебният спор между компанията и актрисата Скарлет Йохансон

09:01 | 23.08.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Andrew Harrer/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Американската развлекателна компания Walt Disney посочи в документи, подадени в съда, че е генерирала 125 млн. долара онлайн приходи от филма за супергерои на Marvel “Черната вдовица“, три седмици след като звездата на продукцията Скарлет Йохансон заведе дело срещу гиганта, предава Ройтерс.

Миналия месец актрисата обвини Disney, че е нарушила договора си с нея, когато е предложила филма за стрийминг в същото време, по което лентата се е появила по кината.

Компанията оспорва искането на Йохансон за граждански процес в Лос Анджелис, като поиска делото да бъде изпратено на арбитраж в Ню Йорк.

Искът на Йохансон, заведен във Върховния съд на Лос Анджелис, гласи, че стратегията за двойна премиера на „Черната вдовица“ е намалила сумата, която актрисата трябва да получи.

Disney твърди, че няма за какво да бъде съдена, допълвайки, че онлайн премиерата на филма „значително е увеличила възможността (на Йохансон) да спечели допълнителни средства в допълнение към получените до момента 20 млн. долара“.

Резултатът от делото може да има по-големи последици за развлекателната индустрия, тъй като медийните компании се опитват да изградят своите стрийминг услуги, предлагайки първокласно съдържание, за да привличат повече абонати.

В миналото подобен тип премиери по едно и също време на голям екран и в онлайн пространството срещаха съпротива от собствениците на кина, които се опасяваха, че тази стратегия може да доведе до спад на приходите им, особено при появата на блокбъстъри.

Кризата с коронавируса обаче промени стратегиите в индустрията, а в момента филмовият бизнес опитва нови подходи, за да се задържи на повърхността, след като премиерите на редица продукции бяха отложени значително във времето, а голяма част от снимките бяха спрени от мерки за безопасност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още