IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Черният рицар: Възраждане" отново е начело в бокс офиса на Северна Америка

Лентата оглавява класирането за трета поредна седмица с общи приходи от 355 млн. долара

13:57 | 06.08.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Кадър от &quot;Черният рицар: Възраждане&quot;. <em>Снимка: Warner Bros. Ent.</em></p>

Кадър от "Черният рицар: Възраждане". Снимка: Warner Bros. Ent.

Филмът "Черният рицар: Възраждане" за трета поредна седмица е начело в бокс-офис класацията на Северна Америка, предаде Ройтерс.

Финалът на епичната трилогия на Кристофър Нолан за приключенията на Батман е спечелил 36,4 млн. долара от продажбата на билети през уикенда в киносалоните на САЩ и Канада. От излизането си на екран лентата е реализирала близо 355 млн. долара в домашния бокс офис.

На второ място в класацията е римейкът на филма "Зов за завръщане" с Колин Фарел. Главната роля в оригиналната лента от 1990 г. се изпълняваше от Арнолд Шварценегер и му спечели обичта на почитателите на киното. За римейка на "Зов за завръщане"  през уикенда са продадени билети на стойност 26 млн. долара.

Третото място заема семейната комедия "Дневникът на едно срамежливо дете: Кучешки дни" с 14,7 млн. долара. 

На четвърта и пета позиция в бокс-офис класацията на Северна Америка са анимацията "Ледена епоха 4: Континентален дрейф" и комедията "Съседска стража". Приходите от продажбата на билети за двата филма през уикенда възлизат съответно на 8,4 милиона долара и 6,35 милиона долара.

БТА

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още