IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Chipotle отваря първия си изцяло дигитален ресторант в САЩ

Компанията вярва, че ще отговори на промените в търсенето от страна на потребителите

18:52 | 11.11.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Luke Sharrett/Bloomberg</em></p>

Снимка: Luke Sharrett/Bloomberg

Този уикенд Chipotle Mexican Grill отваря първия си изцяло дигитален ресторант в Съединените щати, който ще разчита на доставки или потребителите да идват сами да прибират поръчаното – нещо, което клиентите препочитат все повече, пише Bloomberg.

Ресторантът се намира в Ню Йорк и изисква купувачите да си поръчат предварително онлайн или чрез друга компания за доставки. Поръчките могат да се взимат от лоби, което ще има „звуците, миризмите и поглед към кухнята“, както при традиционните места за хранене.

Този модел ще позволи на Chipotle да навлезе в по-населените райони, в които няма смисъл от ресторант с пълно настаняване, посочва компанията.

Още преди обявяването на новината, компанията се насочваше в тази посока, като добави втора линия за подготвяне на храна в някои от своите ресторанти, която обслужваше само дигитални поръчки и хора, които идват да си вземат сами ястията за вкъщи.

По време на блокадите Chipotle временно спря възможността да се яде в заведенията ѝ и обслужваше само онлайн поръчки от опредлени локации, коментира през октомври главният ѝ изпълнителен директор Браян Никъл в интервю за Bloomberg News.

„Ако можете да намалите разходите наполовина, защото се нуждаете от по-малък отпечатък, все още можете да реализирате милиони долари приходи чрез вашия дигитален бизнес. Сега това отваря вратата към изцяло дигитален ресторант, какъвто не сме имали в миналото в такъв мащаб“, посочва още той.

Книжата на Chipotle повишиха стойността си с 1,2% в 9:34 ч. местно време в Ню Йорк. От началото на годината до вторник цената им е скочила с 48%, или около пет пъти повече от S&P 500.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още