IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Christie's продаде руски творби за над 5,6 млн. долара

Най-висока цена получи картина на Константин Коровин

16:10 | 29.11.16 г.
<p>
	&bdquo;Горски ручей&ldquo; на Константин Коровин. <em>Снимка: www.christies.com</em></p>

„Горски ручей“ на Константин Коровин. Снимка: www.christies.com

Аукционната къща Christie’s продаде произведения на изкуството за над 5,6 млн. долара по време на руските търгове в Лондон, предава ТАСС.

За най-висока цена беше продадена картината „Горски ручей“ на Константин Коровин – 394 хил. долара. Сумата е над два пъти по-голяма от предварителната оценка, която беше в диапазона 150 хил. до 186 хил. долара.

Картината на Айвазовски „Графското пристанище, Севастопол“ също се нареди сред най-скъпите лотове на търга. Тя достигна цена от 260 хил. долара, докато произведението на Василий Верешчагин „Вход на царската гробница“ беше продадено за 140 хил. долара.



В раздела за декоративно-приложни изкуства особен интерес предизвика звезда на ордена на Света Екатерина, украсена с диаманти. Нейната цена достигна 215 хил. долара.

По традиция интерес предизвикаха и произведенията от работилницата на Карл Фаберже. Нефритов шаран от нея беше продаден за 109 хил. долара, а триъгълна рамка за снимки, отново от нефрит – за 93 хил. долара. За същата сума беше купен и голям сребърен самовар.

Общо 79% от лотовете, които Christie’s предложи на търга, намериха купувачи. За произведенията наддаваха колекционери от 32 държави.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:57 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още