IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чуждестранните туристи се завръщат във Франция

Броят на туристите вече надвишава този от преди атентатите през 2015 година

20:07 | 21.12.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Снимка: pixabay.com

Туристическите посещения във Франция през 2017 г.  се очаква да бъдат рекордни благодарение на завръщането на чуждестранните туристи, най-вече японците и американците, след две слаби години в резултат на атентати, предаде Франс прес.

Броят на туристите вече надвишава този от преди атентатите през 2015 година и отиваме към рекорд на посещенията за годината, обобщи Фредерик Валту, председател на регионалния туристически съвет (CRT) на областта Ил-дьо-Франс, включваща Париж. 

През първите десет месеца на 2017 година вече са отчетени най-добри постижения за последните десет години при хотелските нощувки - 28,2 милиона в столицата и региона. Това се дължи главно на чуждестранната клиентела, която никога не е било толкова многобройна, сочат данни на туристическия съвет.

Посещенията на чуждестранни туристи са нараснали с 14,4 процента от началото на годината, особено на японците, които са се увеличили с 36 на сто, а и имат голяма покупателна способност. По-голям е бил и броят на американците, които са най-големият контингент чуждестранни посетители, подчертава Фредерик Валту. 

Туристическата служба на Париж потвърждава рекорда, който се очертава за 2017 година: столицата е възвърнала типичната си динамика след последиците от атентатите през 2015 и 2016 година. Основно обяснение на този подем е съчетанието от завръщането на френските туристи, силно стимулирано от бизнес туризма, с умножаването на чуждестранната клиентела.

В цялата страна чуждестранните туристи се очаква да достигнат между 88 и 89 милиона, обяви преди няколко дни френското външно министерство, което също определя това като исторически рекорд.

На френските хотелиери им бяха необходими 18 месеца, за да преодолеят отражението от терористичните нападения, но 2017 година ще отчете силно увеличение на посещенията, доближаващо най-високите нива от преди кризата и с 4 пункта по-висок процент на заетост - 68,2 на сто, отбелязва Вангелис Панайотис, управител на специализираната кантора MKG Consulting.

В хотелите от най-висок клас, които силно пострадаха от оттеглянето на чуждестранните туристи, резултатите са добри, въпреки че все още са под 73-те процента заетост от преди атентатите в Париж, подчертава Кристоф Лор, председател на бранша на престижните хотели в съюза на хотелиерите Umih.

Заетостта в луксозните хотели се е увеличила с 5,5 на сто за една година до 68 процента, докато средните цени леко са намалели - с 1 на сто.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още