IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Coca-Cola надмина прогнозите с помощта на силните продажби на напитки без захар

Решението на Coca-Cola да заложи на напитки, които са различни от основния ѝ продукт, вече се отплаща на компанията

20:00 | 30.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник:&nbsp;George Frey/Bloomberg</em></p>

Източник: George Frey/Bloomberg

Американската компания Coca-Cola обяви ръст на приходите, който надминава очакванията на анализаторите за четвъртото тримесечие, позовавайки се на нарастващото търсене отвъд граница и силните продажби на напитките без захар в САЩ, съобщава Bloomberg. 

Базираното в Атланта дружество заяви, че органичният растеж на приходите, който изключва някои показатели като валутните ефекти, нараства със 7 на сто, което надминава очакванията на анализаторите за ръст от 4,9%, по данни на Bloomberg Consensus.

Решението на Coca-Cola да заложи на напитки, които са различни от основния ѝ продукт, явно започва да се отплаща на компанията. Продажбите на Coca-Cola Zero Sugar отново регистрират двуцифрен ръст. Извън САЩ плодовите напитки на дружеството се очаква да станат още по-популярни през настоящата година.

Придобита от Coca-Cola наскоро компания за млечни продукти Fairlife също допринася за нарастването на продажбите.

От Coca-Cola прогнозират растежът да продължи и през 2020 г., като очакват 5-процентен органичен ръст на приходите.

Производителят на безалкохолни напитки продължава да осъществява плановете си по отношение на по-устойчивите опаковки, тъй като потребителите по света притискат дружествата от сектора да произвеждат екологосъобразни продукти. Както в САЩ, така и по света, компанията инвестира в инфраструктура, за да подобри темпа на рециклиране на използваните опаковки.

След тази новина акциите на Coca-Cola поскъпнаха с 1,2% в първия част от търговията в Ню Йорк.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още