IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Coca-Cola няма планове да влиза на пазара на марихуана

Слуховете се появиха след публикуване на видео в YouTube

22:13 | 26.12.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Coca-Cola Co. опроверга спекулациите, че се цели в пазара на марихуана.

Слуховете се появиха след публикуване на видео в YouTube – по-късно изтрито, в което потребител показва Coca-Cola кен със защита срещу отваряне от деца. Според него баща му работи като главен инженер за компания, която произвежда бутилиращи и затварящи машини за водещи фармацевтични и хранителни компании.

След това той казва, че Coca-Cola планира да представи нова линия от своята класическа напитка в Канада, в която има екстракт от канабидиол – съставката в марихуаната, която се използва за облекчаване на болки, но без да създава ефекта на „напушването“.

„Тези слухове са неверни“, заявиха от Coca-Cola в изявление за Bloomberg. „Както сме посочвали много пъти, ние нямаме планове да навлизаме на пазара на канабидиол“, допълват от компанията.

През 2018 г. от Coca-Cola съобщиха, че оглеждат пазара на напитки с марихуана. Новината подхрани ръстовете в цената на акциите на компании като Aurora Cannabis. Базираният в Атланта производител на безалкохолни напитки води преговори с канадският производител на марихуана Aurora Cannabis за разработването на напитка, съобщи тогава Bloomberg Television.

От Aurora не отговориха на запитване за коментар в четвъртък във връзка с евентуално партньорство с Coca-Cola.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 3
ing5rov
преди 4 години
понеже ми изтрихте коментара , повтарям ... кока кола и тъй тъй тровят народа с химиите си , още една отрова едва ли ще промени отношението им към дебилизирания консуматор
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още