IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Coca-Cola очаква спад в печалбата за първото тримесечие заради коронавируса

Въпреки това компанията поддържа прогнозата си за 2020 г.

21:33 | 21.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Източник: Bloomberg/&nbsp;Luke Sharrett</em></p>

Източник: Bloomberg/ Luke Sharrett

Coca-Cola съобщи в петък, че епидемията от коронавирус може да намали печалбата й на акция за първото тримесечие с два цента, съобщава CBNC. 

Глобалният гигант за напитки прогнозира, че вирусът ще удари тримесечната й печалба с 1 до 2 цента на акция, обема на търговията с 2% до 3%, а органичните приходи с 1% до 2%.

Въпреки негативното въздействие на епидемията върху финансовите й резултати за първото тримесечие компанията все още очаква да изпълни целите си за годината.

Coca-Cola прогнозира, че през 2020 г. органичните й приходи ще нараснат с 5%, а коригираната печалба ще се увеличи със 7% до 2,25 долара на акция. През 2019 г. компанията отчете нетни приходи от продажби от 37,3 млрд. долара и печалба на акция от 2,07 долара.

Акциите на компанията, която има пазарна стойност от 256 млрд. долара, поскъпнаха с 30% през последните 12 месеца.

От ръководството на Coca-Cola съобщиха пред анализаторите в края на януари, че Китай генерира около 10% от общия търговски обем на компанията, но по-малък процент от печалбите и приходите.

Компанията ще предостави повече информация за въздействието на епидемията върху бизнеса, когато публикува отчета си за първото тримесечие на годината през април.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още