IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Coca-Cola планира да се раздели с най-малко 4000 служители

Програмата е за доброволно напускане на работното място и на първо време ще е само в Северна Америка

15:50 | 28.08.20 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Coca-Cola Co. ще предложи възможност за доброволно напускане на най-малко 4000 свои служители, за да намали работната си сила, съобщава Bloomberg.

Компанията първоначално ще предложи по-високи компенсации на служителите си в Северна Америка, които се съгласят да напуснат работа, става ясно от изявление в петък. Подобна програма ще влезе в сила след това и в други държави, съобщи компанията. Оттам допълват, че въпреки това ще има и съкращения. Техният размер обаче все още не е определен.

Решението на производителя на едноименната напитка става факт на фона на продължаващи трудности за компаниите в сектора на газираните подсладени напитки, тъй като все повече потребители предпочитат по-здравословните алтернативи. Бутилираната вода също трябва да се справя със свои проблеми, тъй като все повече купувачи се притесняват за екологичния отпечатък от пластмасовите бутилки.

Coca-Cola също така заяви, че планира реорганизация на бизнеса си, включително чрез създаването на нови оперативни звена за своите регионални и местни операции, които ще работят с различни категории продукти.

Компанията очаква програмите й за съкращаване на работна ръка да доведат до свиване на разходи в диапазона от 350-550 млн. долара.

Акциите на Coca-Cola поскъпват с близо 1% в предборсовата търговия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
ing5rov
преди 3 години
а ти ако спреш да пиеш кока кола и да набиваш лайнотиите от макдоналдс може /евентуално/ , да стоплиш защо го пиша това ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 3
Dr. Vatnikov
преди 3 години
То трябва да закрият цели отрасли в Расия по тази логика бе, ***, като енергетика, добивна промишленост и тн.! Къде ви намират такива празни кратуни, с дрънкаща капачка от лимонада вътре??!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 4
ing5rov
преди 3 години
"екологичният отпечатък " рязко ще се подобри след закриването на такива ненужни , тровещи хората и природата компании.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още