IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Coty продава част от дела си във Wella

В замяна компанията ще получи половината от останалите конвертируеми привилегировани акции на KKR в Coty

17:44 | 01.10.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Wolfgang von Brauchitsch/Bloomberg</em></p>

Снимка: Wolfgang von Brauchitsch/Bloomberg

Цената на акциите на Coty нарасна с 2,3% преди началото на борсовия ден в Съединените щати, след като компанията обяви, че е сключила споразумение да продаде дял от близо 9% от компанията за разкрасителни продукти и продукти за коса Wella на компанията за дялово инвестиране KKR & Co. В замяна пък ще получи половината от останалите конвертируеми привилегировани акции на KKR в Coty, пише MarketWatch.

Сделката ще намали дела на Coty във Wella до около 30,6% и отразява 50-процентния ръст в стойността на Wella, откакто Coty завърши продажбата на 60% от компанията на KKR през декември 2020 г., обяви Coty.

Привилегированите акции и натрупаните дивиденти се равняват на около 47 млн. обикновени акции, или 426,5 млн. долара. След завършването на сделката KKR ще притежава 45 млн. акции клас А от Coty, или 5,2% дял.

Споразумението ще опрости капиталовата структура на Coty и ще доведе до годишни икономии от дивиденти от около 26 млн. долара, или 52 млн. долара, когато се комбинира с вторичното предлагане на акции на KKR, което приключи през септември.

„Предполагаемата стойност на останалия дял от приблизително 30,6% във Wella е около 1,38 млрд. долара спрямо 1,26 млрд. долара за 40-процентов дял към 30 юни 2021 г.“, коментира Coty.

Очаква се сделката да бъде финализирана през фискалното второ тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още